Kleinschalig
Aandacht voor de klant
Elke dag goed bereikbaar

Wandelvakantie Drenthe

Gasterse duinen Drenthe
Veenhuizen

Wandelvakantie Drenthe met bagagevervoer

Drenthe heeft veel te bieden aan de wandelaars. Bij ons kunt u onbezorgd genieten, wij regelen de hotels, maken mooie wandelroutes in diverse lengtes en zorgen voor het vervoer van uw bagage.  Drenthe staat bekend om zijn uitgestrekte heidevelden, bossen en schilderachtige dorpen. In de loop van 2024 worden ook de laatste werkzaamheden gelegd aan het wandelknooppuntennetwerk. Met behulp van het wandelknooppuntennetwerk kun je eenvoudig de wandelroute volgen en genieten van de prachtige natuur en landschappen die Drenthe te bieden heeft. Wij wensen u alvast veel wandelplezier!

Drenthe

Wandelvakantie door de prachtige natuur

Natuurwandelingen door Drenthe beloven een betoverende ervaring te zijn, doordrenkt met de rust en de schoonheid van het Nederlandse landschap. Van uitgestrekte heidevelden tot weelderige bossen en glinsterende meren, deze provincie biedt een gevarieerd en schilderachtig terrein om te verkennen te voet. Laten we eens kijken naar enkele van de betoverende plekken en routes die Drenthe te bieden heeft voor wandelliefhebbers.

Hunebedden en Heidevelden

Drenthe is wereldberoemd om zijn hunebedden, oude megalithische structuren die teruggaan tot de prehistorie. Een populaire wandelroute die deze historische monumenten verbindt, is de “Hunebeddenroute”. Terwijl je langs deze prehistorische schatten wandelt, word je omringd door uitgestrekte heidevelden die in de zomermaanden tot leven komen met een palet van purperen en roze tinten. Deze route biedt niet alleen een kijkje in het verleden, maar ook een prachtig uitzicht op de natuurlijke schoonheid van Drenthe.

wandelen-drenthe 600x426

Bekende wandelpaden door Drenthe

Door de provincie Drenthe lopen een aantal bekende en zeer gewaardeerde wandelpaden.  De bewegwijzering van deze paden wordt gedaan door vrijwilligers van het Nivon. Deze vereniging biedt een platform voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuur, cultuur en duurzaamheid om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en samen activiteiten te ondernemen. Het Nivon is betrokken bij het onderhoud en ontwikkeling van wandelroutes in Nederland. Ze hebben verschillende gemarkeerde wandelroutes, die je langs mooie plekjes in Nederland leiden. Natuurlijk maken wij tijdens onze wandelvakanties graag gebruik van de met grote zorg uitgezette wandelroutes.

Drenthepad

Het Drenthepad is een langeafstandswandelpad dat dwars door de provincie Drenthe loopt. Het pad heeft een lengte van ongeveer 324 kilometer en voert je langs de mooiste plekjes van Drenthe. Het is een rondwandeling, wat betekent dat je uiteindelijk weer op je startpunt zult eindigen. Het Drenthepad voert je door diverse landschappen die typerend zijn voor Drenthe, zoals bossen, heidevelden, veengebieden, en langs schilderachtige dorpen en historische bezienswaardigheden.

Pieterpad

Het Pieterpad is een beroemd langeafstandswandelpad dat dwars door Nederland loopt, van het uiterste noorden naar het uiterste zuiden van het land. De route begint in Pieterburen, een dorpje in de provincie Groningen, en eindigt in de Sint-Pietersberg bij Maastricht in Limburg. Het Pieterpad is verdeeld in 26 etappes en heeft een totale lengte van ongeveer 498 kilometer. Het Pieterpad komt in de derde etappe bij Haren in de provincie Drenthe en verlaat deze mooie wandelprovincie tijdens de zesde etappe in de omgeving van Coevorden.

Groot Frieslandpad

Het Groot-Frieslandpad is een langeafstandswandelpad dat door Nederland loopt en de provincies Noord-Holland, Friesland, Drenthe, Groningen en Duitsland met elkaar verbindt. Het pad heeft een totale lengte van ongeveer 362 kilometer. Het pad loopt in de kop van Drenthe tussen het gedeelte in Friesland en het gedeelte in Groningen.

 

cdb_r6cb3087 600x426

Nationale Parken

De provincie Drenthe heeft maar liefst drie Nationale Parken. De benenwagen is het vervoersmiddel waarmee u het meest intensief kunt genieten van de prachtige natuur en de omgeving. De Nationale Parken zijn:

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Dit park ligt deels in Drenthe en deels in Friesland. Het is een uitgestrekt bos- en heidegebied met diverse landschappen, waaronder bossen, heidevelden, vennen en stuifzand. Het biedt uitstekende fietspaden en wandelroutes door het prachtige natuurschoon.

Nationaal Park Dwingelderveld

Dit park biedt uitgestrekte heidevelden, bossen, vennen en veengebieden. Het bevat het grootste natte heidegebied van West-Europa en is gelegen in de omgeving van Dwingeloo. Er zijn wandelpaden om dit unieke landschap te verkennen. Door op de wandelpaden te blijven wordt de kwetsbare flora en fauna beschermd, zodat we hier ook de komende jaren kunnen blijven genieten.

Nationaal Park Drentsche Aa

Dit Nationaal Park is een prachtig beekdalgebied. Het is een van de best bewaarde beek- en esdorpenlandschappen van West-Europa en staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en rijke culturele erfgoed. Het gebied wordt gekenmerkt door meanderende beken, uitgestrekte heidevelden, bossen, hooilanden, en karakteristieke esdorpen. Het landschap is gevarieerd en biedt een thuis aan een grote verscheidenheid aan planten- en diersoorten. De Drentsche Aa staat bekend om zijn rijke cultuurhistorie, met vele archeologische vondsten en monumenten. Je kunt bijvoorbeeld prehistorische hunebedden bezoeken, maar ook middeleeuwse kerkjes en historische boerderijen bewonderen.

Hondsrug

Hoewel geen officieel nationaal park, is de Hondsrug een uniek en beschermd natuurgebied in Drenthe. De Hondsrug is een langgerekte rug in het landschap tussen Groningen en Coevorden. Het is ontstaan tijdens de voorlaatste ijstijd, het Saalien, ongeveer 150.000 jaar geleden. De Hondsrug is gevormd door het landijs dat vanuit Scandinavië richting Nederland schoof. Het ijs duwde zand en stenen voor zich uit, waardoor een langgerekte heuvelrug ontstond. Het gebied biedt mooie wandelroutes en is rijk aan archeologische vondsten en historische bezienswaardigheden. De Hondsrug is vanwege zijn bijzondere geologische en archeologische waarde een belangrijk gebied voor onderzoek naar de prehistorie. Er zijn tal van prehistorische grafheuvels, hunebedden en andere archeologische vondsten te vinden. Naast de prehistorische sporen zijn er ook diverse historische dorpen, kerken, molens en andere monumenten te vinden op en rondom de Hondsrug. Deze getuigen van de rijke geschiedenis van het gebied.

Onze wandelvakanties in Drenthe

Ontdek het prachtige Drenthe met onze zorgvuldig samengestelde wandelvakanties. Als geboren en getogen Drentenaren kennen wij alle geheime plekjes die deze prachtige provincie te bieden heeft. Onze vakanties zijn een perfecte mix van comfortabele hotels, prachtige wandelroutes en fascinerende bezienswaardigheden. Ontdek onze wandelvakanties door Drenthe!