Kleinschalig
Aandacht voor de klant
Elke dag goed bereikbaar

Fietsvakantie Drenthe

fietsen---fietscampagne---gijs-versteeg-highres-(7)-4

Onze fietsvakanties in Drenthe

Elke fietsvakantie in Drenthe die wij aanbieden is zorgvuldig samengesteld. We zijn opgegroeid in Drenthe en zijn bekend met alle bezienswaardigheden, natuurgebieden en hotels. Ontdek onze fietsvakanties door Drenthe!

685a9833-marketing-drenthe-dag-4

Fietsvakantie Drenthe met bagagevervoer

Tijdens uw fietsvakantie in Drenthe maakt u in een paar dagen kennis met al het moois dat Drenthe te bieden heeft. Wij regelen alles: geweldige hotelovernachtingen, de beste fietsroutes en het bagagevervoer. Zo kunt u volledig genieten van uw fietsvakantie in Drenthe!

Met meer dan 1700 kilometer aan fietspaden, waarvan meer dan de helft gescheiden van de rijweg, kunt u zorgeloos genieten van de natuurlijke schoonheid in Drenthe. Op deze pagina leest u wat voor moois de provincie Drenthe allemaal te bieden heeft.

9a5a4273-drenthe-couple-day-2

Fietsen door de prachtige Drentse natuur

De provincie Drenthe staat bekend om zijn prachtige natuur, waaronder uitgestrekte bossen, heidevelden en veengebieden. Drenthe heeft maar liefst drie Nationale Parken, benieuwd naar deze parken? Lees dan snel verder!

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold, gelegen op de grens van de provincies Drenthe en Friesland, biedt fietsers veel afwisseling in landschap en een uitgebreid netwerk van fietspaden die dwars door het gebied lopen. Tijdens het fietsen door dit park word je omringd door uitgestrekte bossen en prachtige heidevelden en vennen.

Nationaal Park Dwingelderveld

Het Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Het park biedt uitgestrekte heidevelden, bossen, vennen en veengebieden. Door de diverse fietsroutes kan je dit unieke landschap perfect verkennen.

Naast het verkennen van de natuur, zijn er ook diverse activiteiten mogelijk op het Dwingelderveld. Maak bijvoorbeeld een tussenstop bij een van de vele uitkijkpunten om te genieten van panoramische uitzichten, of breng een bezoek aan het bezoekerscentrum waar je meer kunt leren over de flora, fauna en geschiedenis van het gebied.

Nationaal Park Drentsche Aa

Het Nationaal Park Drentsche Aa is een bijzonder beekdallandschap. Dit unieke gebied wordt gekenmerkt door een afwisselend landschap van beken, bossen, heidevelden en authentieke Drentse dorpen. Het is een prachtige omgeving om te fietsen en te wandelen, met diverse routes die je langs mooie plekjes leiden.

Ook kunt u een tussenstop maken bij een van de gezellige dorpscafés voor een verfrissend drankje, of genieten van een picknick aan de oever van een van de vele meanderende beekjes.

Hondsrug

Hoewel de Hondsrug geen officieel nationaal park is, is dit wel een uniek natuurgebied dat zich uitstrekt van de provincie Drenthe tot aan Groningen. Het landschap wordt gekenmerkt door de typische ‘ruggen’ die zijn ontstaan tijdens de laatste ijstijd. Het gebied biedt mooie fietsroutes en is rijk aan archeologische vondsten en historische bezienswaardigheden.

2l2a8399-md-campagne-2021-1 (1)

Maak kennis met de Drentse cultuur

Naast de genoemde natuurgebieden heeft Drenthe ook een aantal prachtige bezienswaardigheden. Dit zijn de bekendsten.

Hunebedden

Drenthe staat bekend om zijn prehistorische hunebedden. In het Hunebedcentrum in Borger wordt u alles verteld over de hunebedbouwers, hoe zij leefden en werkten en hoe zij, uiteraard zonder hedendaagse machines, de hunebedden hebben gebouwd.

Kamp Westerbork

In dit voormalige doorgangskamp zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim 100.000 Joden, Sinti en Roma op transport gezet naar de vernietigingskampen in Duitsland en Polen.

Vandaag de dag is Kamp Westerbork een indrukwekkende herdenkingsplaats en museum, waar u meer kunt leren over de geschiedenis van het kamp en de mensen. Het herinneringscentrum biedt een aangrijpende inkijk in het leven van de gevangenen en vertelt het verhaal van hoop, moed en menselijke veerkracht.

Orvelte

Orvelte is een authentiek Drents dorpje dat bekend staat om zijn goed bewaarde historische gebouwen en traditionele sfeer, waardoor het een populaire toeristische bestemming is. In Orvelte is het alsof je terug in de tijd stapt wanneer je door de oude straten van het dorp wandelt of fietst.

Veenpark Barger-Compascuum

Veenpark Barger-Compascuum is een levend openluchtmuseum gelegen in Barger-Compascuum. Het park biedt bezoekers een unieke kans om terug te gaan in de tijd en het leven en werk in een veengebied uit het verleden te ervaren. Het park bestaat uit verschillende gereconstrueerde veendorpen die de levensstijl en omgeving van de veenarbeiders in de late 19e en vroege 20e eeuw weergeven. U kunt door de straten wandelen en de authentieke huizen, boerderijen en ambachtelijke werkplaatsen verkennen.

Ellert en Brammert

Ellert en Brammert is een openluchtmuseum gelegen in Schoonoord. Het museum is vernoemd naar de legendarische reuzen Ellert en Brammert, die volgens de folklore in het gebied leefden. Het museum bestaat uit een verzameling van authentieke historische gebouwen die zijn verplaatst naar de locatie van het museum. Deze gebouwen, waaronder boerderijen, arbeiderswoningen en ambachtelijke werkplaatsen, geven een levendig beeld van het leven in Drenthe door de eeuwen heen.

Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen, voorheen bekend als Dierenpark Emmen, is een dierentuin en avonturenpark in een. Het park biedt een unieke ervaring waar bezoekers de natuurlijke habitats van verschillende diersoorten kunnen verkennen en tegelijkertijd avontuurlijke attracties kunnen beleven.