Kleinschalig
Aandacht voor de klant
Elke dag goed bereikbaar

5-daagse wandelvakantie Door Nationaal Park Drentsche Aa

banner 2 1920x427
 • Wandelen 40x40 aankomst op zo of di
 • bag bagagevervoer inbegrepen
 • Gemengd kopie 40x40 gedeeltelijk rondreis
 • Dag tot dag
 • Inbegrepen/niet inbegrepen
 • Overnachtingen
 • Praktische informatie
 • Check beschikbaarheid & prijzen
Dag tot dag

Dag tot dag

Dag 1: aankomst in Anloo

U reist op eigen gelegenheid naar Hotel De Koningsherberg in Anloo, waar u de komende twee nachten te gast bent. Vanavond is er een diner inbegrepen. 

Dag 2: rondje rondom Anloo (keuze uit ca. 15, 19 en 21 km)

Verken vandaag de routes door het prachtige Evertsbos / Boswachterij Anloo en vergeet niet om de langste route te nemen die je naar het adembenemende Balloërveld brengt. Dit uitgestrekte heideveld ligt op een hooggelegen plateau, tussen de prachtige dalen van het Looner Diep en het Rolderdiep. Wat dit gebied nog specialer maakt, is dat het deel uitmaakt van het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa, waardoor het als reservaat kan worden beheerd samen met de omringende beekdalen.

Terwijl je door het gebied trekt, wordt je omgeven door uitgestrekte heidevelden en vergraste begroeiing die spaarzaam afgewisseld worden met veenmeertjes, dennenbossen en zandverstuivingen. Een prachtig gezicht! Het Balloërveld wordt beweid door herders van Balloo, die in opdracht van Staatsbosbeheer het hele jaar door met hun kudde schapen op pad gaan. Je kunt genieten van het netwerk van zandwegen en karrensporen die het veld doorkruisen en die deels nog dateren uit de middeleeuwen en afkomstig zijn van de handelsroute van Groningen naar Münster. Mis deze unieke kans niet om deze historische en schilderachtige plek te ontdekken en geniet van al het moois dat het te bieden heeft! Vandaag geniet u weer van een heerlijk diner.

https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/01/685a0494-marketing-drenthe-dag-4-1-600x426-1.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/01/9a5a4206-drenthe-couple-day-2-1-600x426-1.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/01/balloerveld-hei-en-klokjes-600-x-426.jpg

Dag 3: wandelen van Anloo naar Zuidlaren (keuze uit ca. 15,19 en 21 km)

Maak je klaar voor een fantastische wandeltocht naar Zuidlaren! Tijdens het eerste deel van de wandeling loop je door het prachtige Kniphorstbosch en de Strubbenbossen voordat je aankomt in het pittoreske dorpje Schipborg. Het Kniphorstbosch is het enige archeologische reservaat in Nederland en je zult onderweg tal van hunebedden en grafheuvels tegenkomen. De Strubbenbossen zijn een kenmerkend stukje van Drenthe, met lage en grillig gevormde eikenboompjes waarvan vele zware takken bijna over de grond lopen. Het is werkelijk een prachtig gezicht!

Terwijl je verder wandelt in de middag, kom je aan in het karakteristieke dorp Zuidlaren, waar je de komende twee nachten zult verblijven. Zuidlaren is een prachtig dorp met veel historische en culturele bezienswaardigheden, evenals een bruisend centrum met veel gezellige winkeltjes en eetgelegenheden. Vergeet niet om je wandelschoenen uit te trekken en te genieten van alles wat Zuidlaren te bieden heeft. De komende 2 nachten verblijft u in Brinkhotel in Zuidlaren en geniet u van een heerlijk diner.

Dag 4: rondje rondom Zuidlaren (keuze uit ca. 14, 15, 21 en 23 km)

Vandaag heb je de keuze uit maar liefst vier prachtige wandelroutes in de omgeving van Zuidlaren. De twee kortere wandelroutes nemen je mee door Midlaren, Noordlaren en het Noorderlaarderbos, terwijl de twee langere routes je ook langs het Zuidlaardermeer of Appèlbergen voeren (in de buurt van Glimmen).

Als je kiest voor de lange wandeling, zul je onderweg het zeldzame hunebed van de provincie Groningen passeren en genieten van een adembenemend uitzicht vanaf de uitkijktoren bij het Zuidlaardermeer. Daarna zet je koers naar Appèlbergen, een voormalig militair oefenterrein dat nu bekend staat om zijn prachtige bosgebied met heide- en veenrestanten.

Na een dag vol wandelplezier, kun je opnieuw ontspannen en tot rust komen in het Brinkhotel Zuidlaren, waar je wederom zult overnachten en zult genieten van uw diner.

https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/01/hunebed-loon-600x426-1.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/01/nationaal-park-drentsche-aa-600x426-1.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/01/balloerveld-grafheuvel-bij-zonsondergang-600-x-426.jpg

Dag 5: wandelen van Zuidlaren naar Anloo (keuze uit ca. 14, 16 en 19 km)

Op deze dag van uw wandelvakantie verlaat u het pittoreske Zuidlaren en gaat u op ontdekkingstocht door de diverse landschappen van de regio. Van heidevelden tot weilanden en bosranden, u zult het allemaal tegenkomen. Maar het hoogtepunt van de dag is de ontmoeting met de Drentsche Aa, de levensader van het Noordenveld. Deze verzameling van beken slingert als kameleons door het landschap en neemt de naam aan van de dorpen waar ze langs stromen. In de middag zult u de toren van de Magnuskerk steeds dichterbij zien komen terwijl u wandelt richting Hotel De Koningsherberg, waar uw vakantie ten einde komt en u op eigen gelegenheid naar huis zult reizen.

Check beschikbaarheid & prijzen

Check beschikbaarheid & prijzen

hieronder vind je in de kalender als je hebt geselecteerd met hoeveel personen je wilt boeken en hoeveel kamers de prijs per aankomst mogelijkheid. Ook hebt u bij deze reis de mogelijkheid om dinerpakket wat inhoud dat u vanaf dag 1 t/m 4 elke dag diner hebt in het hotel (of op een paar honderd meter loopafstand).

Stap 1: Aantal personen en kamerindeling
i

Stap 2: Selecteer uw vertrekdatum
i

 • Jouw geselecteerde vertrekdatum.
 • Deze vertrekdatum is nog beschikbaar.
 • Deze vertrekdatum is niet meer beschikbaar.

Stap 3: Ik wil diners reserveren
i

Goed om te weten

Wil je deze tour op een andere datum boeken of met een eigen groep, neem dan contact op voor de mogelijkheden met info@metplezieropvakantie.nl of +31(0)6 – 13 29 50 66

"*" geeft vereiste velden aan

Persoonsgegevens deelnemers

Gegevens*
Aanhef
Voornaam
Achternaam
Geboortedatum
Lengte (indien e-bike/fiets)
 

Factuurgegevens

Extra wensen en voorkeuren

Preferenties zijn voorkeuren die, indien mogelijk, uitgevoerd worden en zijn meestal kosteloos. Indien er meerkosten bij komen kijken, dan nemen wij hierover vantevoren contact met u op voordat de boeking definitief wordt gemaakt
Essenties zijn eisen die voor u essentieel zijn om uw reis te boeken. Wij nemen na ontvangst van uw reisaanvraag contact met u op over de mogelijkheden en eventuele kosten.
Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 4x overnachting, incl. halfpension
 • Bagagetransport
 • routebeschrijvingen
 • gratis parkeren bij het eerste hotel
Niet inbegrepen
 • Toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n)
 • Entreegelden en niet genoemde maaltijden
 • Reserveringskosten (€ 20 per boeking)

Mocht u extra opties willen  zoals een dinerpakket, lunchpakket, of een huisdier willen meenemen neem dan contact op met +31(0)6 – 13295066 of  info@metpezieropvakantie.nl.  Wij staan altijd voor u  klaar om met uw mee te denken en indien gewenst maatwerk te leveren.

Overnachtingen

Overnachtingen

In deze wandelvakantie maken we gebruik van goede ***hotels. De hieronder genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Uiteraard wordt u hierover vooraf geïnformeerd.

Praktische informatie

Praktische informatie

Bagage
Uw koffer (max. 1 koffer p.p. van 20 kilo) wordt door ons van Hotel naar Hotel gebracht. Iedere dag halen wij vanaf 09:00 uur uw koffer op en voor 17:00 uur staat uw koffer bij het volgende hotel. We zullen zorgvuldig uw bagage omgaan, echter kunnen er altijd deukjes, krassen of andere kleine beschadigingen ontstaan aan uw koffer. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk.

GPX-bestanden
Voor alle vakanties zijn er GPX-bestanden op aanvraag te verkrijgen. Als u de bestanden graag zou willen hebben zodat u het in een App of op uw GPS kunt zetten graag dan een mailtje sturen naar info@metplezieropvakantie.nl

Reisbescheiden
Uw ontvangt vanuit ons uw reisbescheiden digitaal via de mail uiterlijk 3 week voor vertrek. Hierin ontvang u de fiets of wandelroutes, vouchers en alle andere belangrijke zaken voor uw vakantie. Heeft u binnen de 3 week een boeking gemaakt? Dan ontvang u de reisbescheiden z.s.m. na betaling van uw reis.

wilt u meer over onze algemene voorwaarden weten voordat u uw vakantie gaat boeken? klik dan hier

5-daagse wandelvakantie Door Nationaal Park Drentsche Aa
 • kies een datum
 • 2 personen
 • Reissom 0,00
 • Reserveringskosten € 20,00
Totaalbedrag 20,00
Boek deze reis
 • Deel deze reis
5-daagse wandelvakantie Door Nationaal Park Drentsche Aa
 • inclusief halfpension
 • wandelvakantie met bagagetransport
vanaf € 419,- per persoon
Bekijk beschikbaarheid
 • Deel deze reis

Komt u er niet helemaal uit?

Neem contact met ons op via +31(0)6 13 29 50 66. Wij helpen u graag verder.

Boek deze reisBekijk beschikbaarheid

Wat klanten van onze fietsvakanties en wandelvakanties vinden.

Lekker gewandeld in het mooie Twente

Samen met mijn vrouw heb ik vier dagen leuk gewandeld in Twente. De wandelknooppunten met kleurencodes was even wennen, maar was daarna perfect. Het hotel was basic, maar goed schoon en klantvriendelijk.

fav Anoniem, september 2022

Fietsvakantie Hanzesteden

Vijf dagen genoten van Friesland. Mooie en goed uitgewerkte routes. Eenvoudige hotels, maar bijzonder gastvrij en op bijzondere locaties aan het water. Bagagevervoer was perfect geregeld.

fav Anoniem, Mei 2022