Kleinschalig
Aandacht voor de klant
Elke dag goed bereikbaar

9-daagse Fietsvakantie Friese Elfsteden

elfsteden 2
 • cycling aankomst op maandag
 • bag bagagevervoer inbegrepen
 • Gemengd kopie 40x40 gedeeltelijk rondreis, u verblijft in elk hotel twee nachten
 • Dag tot dag
 • Inbegrepen/niet inbegrepen
 • Overnachtingen
 • Praktische informatie
 • Check beschikbaarheid & prijzen
Dag tot dag

Dag tot dag

De Elfstedentocht, het grootste schaatsevenement ter wereld, trekt bij zeer strenge vorst meer dan 15.000 schaatsers aan om het uitdagende 200 km lange parcours tussen de Friese steden af te leggen. Hoewel dit evenement steeds minder vaak voorkomt en de laatste tocht 25 jaar geleden was, zijn de steden nog steeds een bezoek waard. Ook per fiets kunnen ze gemakkelijk worden verkend en de omgeving biedt het hele jaar door prachtige fietsroutes. Het historische belang van de elf steden in Friesland is de reden waarom ze deze titel hebben verdiend, ondanks dat ze kleiner zijn dan sommige andere dorpen. Wil je de rijke geschiedenis van deze steden ontdekken en genieten van de prachtige omgeving, dan is een bezoek aan deze steden zeker de moeite waard.

Dag 1: aankomst in Sneek

Als je ’s middags aankomt in Sneek, dan betreed je de watersportstad van Nederland. Deze stad is beroemd vanwege de jaarlijkse Sneekweek, het grootste zeilwedstrijdevenement van Europa dat plaatsvindt op het binnenwater. Maar Sneek biedt meer dan alleen watersport.

De stad is levendig met talloze leuke winkels, culturele bezienswaardigheden en diverse musea, waaronder het Scheepvaartmuseum en het Nationaal Modelspoormuseum. Als je geïnteresseerd bent in de rijke geschiedenis van de stad en wilt genieten van de cultuur en de watersportactiviteiten, dan is Sneek de ideale bestemming voor jou. Vergeet niet om de tijd te nemen om de stad te verkennen en te genieten van alles wat deze bruisende stad te bieden heeft. U overnacht in Vakantieboerderij Broeresloot.

Dag 2: rondje rondom Sneek (ca. 55 km)

Op de laatste dag van deze prachtige fietstocht komt u langs de charmante vestingstad Sloten, de kleinste stad van Nederland met slechts 700 inwoners. Het historische centrum van Sloten is autovrij en ademt de sfeer van lang vervlogen tijden. Het Slotermeer, één van de grootste meren van Friesland, biedt volop mogelijkheden voor watersportliefhebbers, maar ook voor wandelaars en fietsers is dit een schitterende omgeving. Na afloop van de dag kunt u de huurfietsen weer inleveren en op eigen gelegenheid huiswaarts keren.

Dag 3: van Sneek naar Hindeloopen (ca. 49 km)

Net ten zuiden van Sneek ligt de houtstad IJlst, waar Scandinavische boomstammen vroeger werden verzameld en verzaagd door lokale handelaren. Fietsend over pontjes en langs diverse Friese meren, kom je door het schilderachtige palingdorp Heeg. Hier werd tot na de Tweede Wereldoorlog verse paling per schip naar Londen vervoerd op speciale palingaken. Je fietst verder naar Hindeloopen, waar je overnacht in het Skipshotel.

https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Naamloos-28.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Sneek.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/02/HR-00009-Harlingen-Hotel-tHeerenlogement-Voorzijde.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/02/terschelling.jpg

Dag 4: rondje rondom Hindeloopen (ca. 54 km)

Begin je dag goed met ontbijt in de croissanterie in de pittoreske jachthaven van Hindeloopen, voordat je het schaatsmuseum bezoekt. Hier kun je genieten van de geschiedenis van het schaatsen en de legendarische Friese Elfstedentocht bewonderen. Elke winnaar van deze tocht heeft zijn eigen vitrine in het museum, inclusief de beroemde stempelkaart van Piet Kleine.

Vervolgens fiets je door het historische stadje Stavoren, langs het iconische beeld van de Vrouwe van Stavoren, bekend van het legendarische verhaal. Al in 1285 sloot Stavoren zich aan bij de Hanze. Fietsend langs het prachtige IJsselmeer, arriveer je in Oudemirdum, waar je kunt genieten van de bossen en watergebied “De Fluezen”. Hierna fiets je terug naar de jachthaven van Hindeloopen.

Dag 5: van Hindeloopen naar Harlingen (ca. 58 km)

Vandaag staat er een fietstocht op het programma door de historische steden Workum en Bolsward, waarbij u onderweg diverse interessante bezienswaardigheden tegenkomt.

Zo is Workum de thuisbasis van het Jopie Huismanmuseum, waar u het werk van deze beroemde Friese meesterschilder kunt bewonderen. Ook Bolsward, dat in de middeleeuwen een belangrijke handelsstad was, is zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier zijn nog steeds de terpen te zien, heuvels waarop dorpen werden gebouwd om de bewoners te beschermen tegen hoog water.

Op de route liggen ook het museumdorp Aldfaers Erf in Allingawier en het dorp Makkum, dat bekend staat om zijn aardewerk. Na Makkum kunt u ervoor kiezen om een stukje over de Afsluitdijk te fietsen tot aan Kornwerderzand. Hier vindt u de beroemde kazematten en het Kazemattenmuseum, die gebouwd werden ter bescherming van Vesting Holland.

U overnacht in Hotel het Heerenlogement in Harlingen, waar u kunt genieten van de authentieke sfeer van dit historische pand.

Dag 6: naar Vlieland, Terschelling of een rondje Harlingen (ca. 22 / 38 / 41 km)

Op deze dag van uw fietstocht heeft u de keuze uit drie prachtige fietsroutes. Na uw overnachting in Hotel Het Heerenlogement in Harlingen kunt u ervoor kiezen om de vroege veerboot (niet inbegrepen) te nemen naar het autovrije Vlieland of Terschelling.

Vlieland staat bekend om zijn schelpenpaadjes, glooiende duinen, stranden, naaldbossen en grazende schapen en hooglanders. In het westen van het eiland ligt Vliehors, ook wel de ‘Sahara van het Noorden’ genoemd.

Kiest u voor Terschelling? Dan kunt u genieten van het breedste strand van Europa en ongeveer 80 kilometer aan fietspaden langs duinen, bossen, polders en heide. Bezoek de vuurtoren de Brandaris en Natuurschuur Lies met wisselende tentoonstellingen over de natuur op Terschelling. Wilt u liever op het vasteland blijven? Dan kunt u rond Harlingen fietsen. Hoe dan ook, u keert terug naar Hotel Het Heerenlogement voor uw overnachting.

https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Friesland-1.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/02/Naamloos-1-terschelling.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/thumnail-leeuwarden.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Naamloos-15-aqua-zoo-leeuwarden.jpg

Dag 7: van Harlingen naar Burdaard (ca. 51 km)

Vandaag gaat u op de fiets naar Franeker, de ‘ster van de Elfsteden’, bekend om zijn historische erfgoed en de uitgestrekte omgeving. In Franeker kunt u het beroemde Planetarium van Eise Eisinga bezoeken en het kaatsmuseum ontdekken. Kaatsen is een traditionele balsport die voornamelijk in Friesland en Brussel wordt beoefend. Aan het einde van de dag komt u aan in Burdaard, waar u de komende twee nachten overnacht in Hotel It Posthûs.

Dag 8: rondje rondom Burdaard (ca. 54 km)

Als eerste fietst u naar Dokkum, bekend als laatste stempelpost van de Elfstedentocht. Daarna fietst u naar de Waddenzee. U fietst over de dijk en vanaf hier kunt u volop genieten van de mooie uitzichten over het UNESCO-werelderfgoed de Waddenzee.

Dag 9: van Burdaard naar Sneek (ca. 58 km)

Vandaag is het alweer de laatste dag van uw fietsvakantie, maar niet voordat u nog een bezoek heeft gebracht aan Leeuwarden. De fietsroute van vandaag gaat ook door het prachtige Nationaal Park De Alde Feanen, een uitgestrekt natuurgebied met meren, moerassen, rietvelden en slootjes. U maakt gebruik van verschillende pontjes (tegen betaling) om het gebied te doorkruisen en de oversteek te maken naar het sfeervolle watersportdorpje Earnewâld (Eernewoude).

Earnewâld is vooral bekend vanwege het beroemde Friese zeilevenement ‘skûtsjesilen’, waarbij typische Friese scheepjes de strijd met elkaar aangaan. Hierna fietst u verder naar Grou, een karakteristiek dorp met een gezellig centrum. Vlak voor Sneek komt u langs het Sneekermeer en het dorp Terherne, dat ook wel bekendstaat als het Kameleondorp van Nederland. Hier worden de helden uit de beroemde Nederlandse jongensboeken tot leven gebracht. Uw fietsvakantie eindigt in Sneek.

Check beschikbaarheid & prijzen

Check beschikbaarheid & prijzen

hieronder vind je in de kalender als je hebt geselecteerd met hoeveel personen je wilt boeken en hoeveel kamers je wilt dan krijg je de prijs per aankomst te zien en de mogelijkheden. Ook kunt bij al onze fietsvakantie een e-bike of fiets bij huren van goede kwaliteit.

Stap 1: Aantal personen en kamerindeling
i

Stap 2: Selecteer uw vertrekdatum
i

 • Jouw geselecteerde vertrekdatum.
 • Deze vertrekdatum is nog beschikbaar.
 • Deze vertrekdatum is niet meer beschikbaar.

Stap 3: Ik wil e-bikes/fietsen huren of diners reserveren
i

Goed om te weten

Wil je deze tour op een andere datum boeken of met een eigen groep, neem dan contact op voor de mogelijkheden met info@metplezieropvakantie.nl of +31(0)6 – 13 29 50 66

"*" geeft vereiste velden aan

Persoonsgegevens deelnemers

Gegevens*
Aanhef
Voornaam
Achternaam
Geboortedatum
Lengte (indien e-bike/fiets)
 

Factuurgegevens

Extra wensen en voorkeuren

Preferenties zijn voorkeuren die, indien mogelijk, uitgevoerd worden en zijn meestal kosteloos. Indien er meerkosten bij komen kijken, dan nemen wij hierover vantevoren contact met u op voordat de boeking definitief wordt gemaakt
Essenties zijn eisen die voor u essentieel zijn om uw reis te boeken. Wij nemen na ontvangst van uw reisaanvraag contact met u op over de mogelijkheden en eventuele kosten.
Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 8 x overnachting, incl. ontbijt
 • bagagetransport
 • routebeschrijvingen
 • gratis parkeren bij het eerste hotel
Niet inbegrepen
 • toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n)
 • entreegelden en niet genoemde maaltijden
 • reserveringskosten (€ 20 per boeking)

Mocht u extra opties willen  zoals een dinerpakket, lunchpakket, of een huisdier willen meenemen neem dan contact op met +31(0)6 – 13295066 of  info@metpezieropvakantie.nl.  Wij staan altijd voor u  klaar om met uw mee te denken en indien gewenst maatwerk te leveren.

** Mocht u fietsen of e-bikes bijhuren dan staan deze standaard vanaf de tweede dag vanaf 10:00 uur voor u klaar en dienen deze op de laatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer ingeleverd te worden.

Overnachtingen

Overnachtingen

In deze fietsvakantie maken we gebruik van appartementen en verschillende hotels . De hieronder genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Uiteraard wordt u hierover vooraf geïnformeerd.

Praktische informatie

Praktische informatie

Fietshuur
Als u niet zelf uw fiets mee wil nemen, kunt u ervoor kiezen om een fiets te huren. Bij ons kunt u bij elke fietsvakantie kiezen om een normale fiets met versnellingen of een e-bike bij te boeken. Vergeet u dan niet om uw lichaamslengte door te geven aan ons? Dan zorgen wij ervoor dat u de juiste fiets krijgt voor uw fietsvakantie! Bij het huren bent u zelf verantwoordelijk voor een lekke band, hebt u bij uw gehuurde e-bike problemen met de de accu of motor, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en wij regelen dit voor u!

Bagage
Uw koffer (max. 1 koffer p.p. van 20 kilo) wordt door ons van Hotel naar Hotel gebracht. Iedere dag halen wij vanaf 09:00 uur uw koffer op en voor 17:00 uur staat uw koffer bij het volgende hotel. We zullen zorgvuldig uw bagage omgaan, echter kunnen er altijd deukjes, krassen of andere kleine beschadigingen ontstaan aan uw koffer. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk.

GPX-bestanden
Voor alle vakanties zijn er GPX-bestanden op aanvraag te verkrijgen. Als u de bestanden graag zou willen hebben zodat u het in een App of op uw GPS kunt zetten graag dan een mailtje sturen naar info@metplezieropvakantie.nl

Reisbescheiden
Uw ontvangt vanuit ons uw reisbescheiden digitaal via de mail uiterlijk 3 week voor vertrek. Hierin ontvang u de fiets of wandelroutes, vouchers en alle andere belangrijke zaken voor uw vakantie. Heeft u binnen de 3 week een boeking gemaakt? Dan ontvang u de reisbescheiden z.s.m. na betaling van uw reis.

wilt u meer over onze algemene voorwaarden weten voordat u uw vakantie gaat boeken? klik dan hier

9-daagse fietsvakantie Friese Elfsteden
 • 9 dagen
 • kies een datum
 • 2 personen
 • Reissom 0,00
 • Reserveringskosten € 20,00
Totaalbedrag 20,00
Boek deze reis
 • Deel deze reis
9-daagse fietsvakantie Friese Elfsteden
 • Fietsen langs alle 11 steden, maar ook langs andere bezienswaardige locaties
 • Inclusief ontbijt
 • Inclusief bagagevervoer
vanaf € 769,- per persoon
Bekijk beschikbaarheid
 • Deel deze reis

Komt u er niet helemaal uit?

Neem contact met ons op via +31(0)6 13 29 50 66. Wij helpen u graag verder.

Boek deze reis

Vergelijkbare fietsvakanties

Met plezier op vakantie heeft een aantal fietsvakanties die overeenkomsten hebben met deze fietsvakanties. Dit zijn onder andere de volgende vakanties: 

Wat klanten van onze fietsvakanties en wandelvakanties vinden.

Lekker gewandeld in het mooie Twente

Samen met mijn vrouw heb ik vier dagen leuk gewandeld in Twente. De wandelknooppunten met kleurencodes was even wennen, maar was daarna perfect. Het hotel was basic, maar goed schoon en klantvriendelijk.

fav Anoniem, september 2022

Fietsvakantie Hanzesteden

Vijf dagen genoten van Friesland. Mooie en goed uitgewerkte routes. Eenvoudige hotels, maar bijzonder gastvrij en op bijzondere locaties aan het water. Bagagevervoer was perfect geregeld.

fav Anoniem, Mei 2022