Kleinschalig
Aandacht voor de klant
Elke dag goed bereikbaar

7-daagse fietsvakantie Fietserspad noord

banner pieterpad
 • cycling aankomst op maandag
 • bag bagagevervoer inbegrepen
 • Rondreis 40x40 u overnacht iedere nacht in een ander hotel
 • Dag tot dag
 • Inbegrepen/niet inbegrepen
 • Overnachtingen
 • Praktische informatie
 • Check beschikbaarheid & prijzen
Dag tot dag

Dag tot dag

Het originele Fietserpad is sinds 1998 een populaire, niet bewegwijzerde fietsroute van de Waddenzee tot aan Zuid-Limburg. Inmiddels is dit ‘Pieterpad voor ‘fietsers’ een echte klassieker. Wat bij het fietserspad centraal staat is natuur en de vele nationale parken.

Dag 1: Aankomst in Pieterburen

U reist op eigen gelegenheid naar Hotel Waddengenot Pieterburen. Mocht u vroeg in de middag aankomen dan is een bezoek aan het Zeehondencentrum in Pieterburen een echte aanrader.

Dag 2: fietsroute van Pieterburen naar Zuidlaren (ca. 57 km)

Het officiële startpunt van het Pieterpad ligt direct tegenover uw hotel. Onderweg komt u verschillende molens tegen uit 1800 die zeker even een blik waard zijn. Via Winsum fietst u richting het Reitdiep, het Reitdiep is een van de oudste natuurlandschappen van Europa.  Al fietsend komt de skyline van Groningen, met als hoogtepunt de Martinitoren, steeds dichter bij.  Langs het Paterswoldsemeer fietst u de provincie Drenthe binnen. U overnacht in het Brinkhotel in Zuidlaren, wat bekent staat om de Zuidlaarder markt wat van ouds een paardenmarkt is. Nu is het vooral een dieren en warenmarkt die jaarlijks wordt gehouden en wel 150.000 mensen aantrekt.

Dag 3: fietsroute van Zuidlaren naar Odoorn (ca. 57km)

Uw fietst vandaag door het fraaie Nationale Park Drentsche Aa over de heide van het Balloërveld ook zou u nog een bezoekje kunnen doen aan de schaapskooi met de grootste kudde van Drenthe. U fietst door de prachtige bossen van Drenthe naar Aalden. Odoorn maar eerst u nog langs een prachtige Keramiektuin en uitkijktoren de poolshoogte van wel 13 meter hoog waar u bij het bijgelegen restaurant ook nog een hapje en drankje kan. nu alleen nog naar uw overnachtingshotel De Oringer Marke in Odoorn.

https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/IMG-20200727-WA0041-600x426-1.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/IMG-20200727-WA0046-600x426-1.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/IMG-20200920-WA0004-600-x-426.jpg

Dag 4: fietsroute van Odoorn naar Coevorden (ca. 48 km)

Vandaag fietst u via Sleen naar Coevorden waar u onderweg verschillende plassen en molens tegenkomt. Eenmaal aangekomen in Coevorden fietst u midden door het centrum heen waar het Kasteel van Coevorden kan vinden, ook kunt u in het centrum van Coevorden het stedelijk museum vinden wat zeker een bezoekje waard is met alle geschiedenis in en rondom Coevorden.

Dag 5: fietsroute van Coevorden naar Ommen (ca. 41 km)

Direct na de oude vestingstad Coevorden verlaat u de provincie Drenthe en fietst u via het Vechtdal naar Ommen, onder weg komt u nog een paar indrukwekkende molens tegen en u komt ook nog langs attractiepark Slagharen ook wel bekend als Ponypark Slagharen. U overnacht in hotel De Zon in Ommen, direct aan de Vecht.

Dag 6: fietsroute van Ommen naar Lochem (ca. 65 km)

U vertrekt vandaag van uit Ommen richting Hellendoorn over de Lemelerberg. Hellendoorn staat bekent om het Avonturenpark, in Hellendoorn kunt u ook Gerrit Valk’s Bakkerij en IJsmuseum bezoeken. U fietst via Nijverdal door Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug richting het Natuurmuseum Holterberg in het museum zijn 11 levensgrote diorama’s waarin meer dan 1000 dieren tentoongesteld worden. Net voor Lochem komt u nog langs Kasteel Ampsen en dan nog maar een klein stukje naar Lochem waar u overnacht in hotel Hof van Gelre in Lochem.

Dag 7: terug naar huis

Na het ontbijt is uw vakantie helaas ten einde en kunt u de thuisreis aanvaarden.

Check beschikbaarheid & prijzen

Check beschikbaarheid & prijzen

hieronder vind je in de kalender als je hebt geselecteerd met hoeveel personen je wilt boeken en hoeveel kamers je wilt dan krijg je de prijs per aankomst te zien en de mogelijkheden. Ook kunt bij al onze fietsvakantie een e-bike of fiets bij huren van goede kwaliteit. Als u een fiets of e-Bike huurt zal die in Pieterburen voor u klaar staan op dag 2 en u kunt de fiets of e-Bike op aan het einde van dag 6 in Lochem inleveren.

Stap 1: Aantal personen en kamerindeling
i

Stap 2: Selecteer uw vertrekdatum
i

 • Jouw geselecteerde vertrekdatum.
 • Deze vertrekdatum is nog beschikbaar.
 • Deze vertrekdatum is niet meer beschikbaar.

Stap 3: Ik wil e-bikes/fietsen huren of diners reserveren
i

Goed om te weten

Wil je deze tour op een andere datum boeken of met een eigen groep, neem dan contact op voor de mogelijkheden met info@metplezieropvakantie.nl of +31(0)6 – 13 29 50 66

"*" geeft vereiste velden aan

Persoonsgegevens deelnemers

Gegevens*
Aanhef
Voornaam
Achternaam
Geboortedatum
Lengte (indien e-bike/fiets)
 

Factuurgegevens

Extra wensen en voorkeuren

Preferenties zijn voorkeuren die, indien mogelijk, uitgevoerd worden en zijn meestal kosteloos. Indien er meerkosten bij komen kijken, dan nemen wij hierover vantevoren contact met u op voordat de boeking definitief wordt gemaakt
Essenties zijn eisen die voor u essentieel zijn om uw reis te boeken. Wij nemen na ontvangst van uw reisaanvraag contact met u op over de mogelijkheden en eventuele kosten.
Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 6 x overnachting, incl. ontbijt
 • bagagetransport
 • routebeschrijvingen
 • gratis parkeren bij het eerste hotel
Niet inbegrepen
 • toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n)
 • entreegelden en niet genoemde maaltijden
 • fietshuur
 • Reserveringskosten (€ 20 per boeking)
 • vervoer van Lochem naar Pieterburen (als u met de auto bent gekomen)

Mocht u extra opties willen  zoals een dinerpakket, lunchpakket, of een huisdier willen meenemen neem dan contact op met +31(0)6 – 13295066 of  info@metpezieropvakantie.nl.  Wij staan altijd voor u  klaar om met uw mee te denken en indien gewenst maatwerk te leveren.

** Mocht u fietsen of e-bikes bijhuren dan staan deze standaard vanaf de tweede dag vanaf 10:00 uur voor u klaar in Pieterburen en dienen deze op de voorlaatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer ingeleverd te worden in Lochem.

Overnachtingen

Overnachtingen

In deze fietsvakantie maken we gebruik van goede ***hotels. De hieronder genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Uiteraard wordt u hierover vooraf geïnformeerd. 

U overnacht in de volgende hotels:
dag 1: Waddenweelde in Pieterburen
dag 2: Brinkhotel in Zuidlaren
dag 3: Oringer Marke of Oringer Stee in Odoorn
dag 4: Hotel Talens in Coevorden
dag 5: Hotel Paping of Hotel de Zon in Ommen
dag 6: Hotel Hof van Gelre in Lochem

Praktische informatie

Praktische informatie

Fietshuur
Als u niet zelf uw fiets mee wil nemen, kunt u ervoor kiezen om een fiets te huren. Bij ons kunt u bij elke fietsvakantie kiezen om een normale fiets met versnellingen of een e-bike bij te boeken. Vergeet u dan niet om uw lichaamslengte door te geven aan ons? Dan zorgen wij ervoor dat u de juiste fiets krijgt voor uw fietsvakantie! Bij het huren bent u zelf verantwoordelijk voor een lekke band, hebt u bij uw gehuurde e-bike problemen met de de accu of motor, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en wij regelen dit voor u!

Bagage
Uw koffer (max. 1 koffer p.p. van 20 kilo) wordt door ons van Hotel naar Hotel gebracht. Iedere dag halen wij vanaf 09:00 uur uw koffer op en voor 17:00 uur staat uw koffer bij het volgende hotel. We zullen zorgvuldig uw bagage omgaan, echter kunnen er altijd deukjes, krassen of andere kleine beschadigingen ontstaan aan uw koffer. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk.

GPX-bestanden
Voor alle vakanties zijn er GPX-bestanden op aanvraag te verkrijgen. Als u de bestanden graag zou willen hebben zodat u het in een App of op uw GPS kunt zetten graag dan een mailtje sturen naar info@metplezieropvakantie.nl

Reisbescheiden
Uw ontvangt vanuit ons uw reisbescheiden digitaal via de mail uiterlijk 3 week voor vertrek. Hierin ontvang u de fiets of wandelroutes, vouchers en alle andere belangrijke zaken voor uw vakantie. Heeft u binnen de 3 week een boeking gemaakt? Dan ontvang u de reisbescheiden z.s.m. na betaling van uw reis.

wilt u meer over onze algemene voorwaarden weten voordat u uw vakantie gaat boeken? klik dan hier

7-daagse fietsvakantie Fietserspad
 • 7 dagen
 • kies een datum
 • 2 personen
 • Reissom 0,00
 • Reserveringskosten € 20,00
Totaalbedrag 20,00
Boek deze reis
 • Deel deze reis
7-daagse fietsvakantie Fietserspad
 • fietsen langs het Pieterpad
 • inclusief logies en ontbijt
 • inclusief bagagevervoer
vanaf € 619,- per persoon
Bekijk beschikbaarheid
 • Deel deze reis

Komt u er niet helemaal uit?

Neem contact met ons op via +31(0)6 13 29 50 66. Wij helpen u graag verder.

Boek deze reisBekijk beschikbaarheid

Vergelijkbare fietsvakanties 

Met plezier op vakantie heeft een aantal fietsvakanties die overeenkomsten hebben met deze fietsvakanties. Dit zijn onder andere de volgende vakanties:

Wat klanten van onze fietsvakanties en wandelvakanties vinden.

Lekker gewandeld in het mooie Twente