Kleinschalig
Aandacht voor de klant
Elke dag goed bereikbaar

6-daagse fietsvakantie Grote ronde van Drenthe

grote ronde van Drenthe
 • cycling Aankomst dagelijks
 • bag Inclusief bagagetransport
 • Rondreis 40x40 Elke dag een ander hotel
 • Dag tot dag
 • Inbegrepen/niet inbegrepen
 • Overnachtingen
 • Praktische informatie
 • Check beschikbaarheid & prijzen
Dag tot dag

Dag tot dag

Deze fietsvakantie door Drenthe zit vol met natuur en cultuur. Zo kun je een bezoek brengen aan voormalig kamp Westerbork, Unesco-werelderfgoed Gevangenismuseum Veenhuizen en museumdorp Orvelte. Daarnaast fiets je door verschillende nationale parken, zoals: Dwingelderveld, Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa, dwars door heidevelden en bossen en langs prachtige beekjes. Geniet en ontdek de historie en de schoonheid van Drenthe!

Dag 1: aankomst in Zuidlaren

De eerste dag zal je in de loop van de middag aankomen in Zuidlaren bij het Brinkhotel. Het dorp Zuidlaren biedt vele bezienswaardigheden, van een oude Joodse Synagoge tot het Sprookjeshof en een overdekte zwembad. Daarnaast kan je langs of op het Zuidlaardermeer genieten van de vele boten. Fietsen rondom het Zuidlaardermeer is een prachtige ervaring, met mooi uitzicht over het water en de omliggende natuur.

Dag 2: van Zuidlaren naar Borger (ca. 45 km)

Na het ontbijt geef je de bagage af bij de receptie en stap je op de fiets voor een mooie tocht door het Nationaal Park Drentsche Aa. Hier kom je eerst door de Gasterse Duinen en het Balloërveld. Bij het Boomkroonpad loop je vanuit de worteltunnel, tussen de bomen door, omhoog naar een uitkijkpunt van 22,5 meter hoog waar het bos op een totaal andere manier ontdekt kan worden.

Als u nog even van het strand wilt genieten en/of wilt zwemmen kan dat bij Gasselte. Door zandafgraving is daar de prachtige recreatieplas ’t Neije Hemelriek ontstaan. In de buurt van Drouwen liggen een aantal hunebedden dicht bij elkaar. Vlak voor de aankomst in Borger fiets je langs het grootste hunebed van Nederland, deze ligt direct naast het Hunebedcentrum. In het Hunebedcentrum ken je van alles leren over het ontstaan van de hunebedden en over de makers van deze indrukwekkende bouwwerken. In de loop van de middag kom je aan voor de tweede overnachting in hotel Bieze in Borger.

https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2024/01/cdb_r5cb8945-640x427-1-scaled.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/01/163a6161-drenthe-marketing-dag-1-highres.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2024/01/cdb_dji_20230907082304_0921_d-640x427-1-scaled.jpg

Dag 3: van Borger naar Westerbork (ca. 49 km)

In de ochtend fiets je door de bossen van de boswachterij Exloo. In Exloo kunt u even een bezoek brengen aan de schaapskooi. Bij de schaapskooi staat aangegeven waar de kudde die dag aan het grazen is, in veel gevallen is dat op het Molenveld. Vervolgens leidt de fietsroute langs uitkijktoren Poolshoogte, waarbij je een naastgelegen restaurant voorbij komt – een perfecte plek voor een koffiepauze en misschien zelfs om de toren te beklimmen. Bij helder weer is de TV-mast van Hoogersmilde te zien en in oostelijke richting zelfs Duitsland.

Daarna gaat de fietstocht via Odoorn naar het dorp Schoonoord. In Schoonoord zit het openluchtmuseum “Ellert en Brammert”. Hier is te zien hoe in deze omgeving geleefd werd rond het jaar 1900. Hierna wordt de route vervolgt naar Orvelte. In dit monumentendorp wordt volop geleefd en gewerkt in een decor van autentieke rietgedekte saksische boerderijen, klinkerwegen, winkeltjes en een dorpskroeg van rond 1900. In de loop van de dag kom je aan bij Hotel Abdij de Westerburcht in Westerbork om te overnachten.

Dag 4: van Westerbork naar Dwingeloo (ca. 52 km)

Na het ontbijt ga je op de fiets naar herinneringscentrum Kamp Westerbork. Een indrukwekkende geschiedenis wordt getoond van ruim 100.000 voornamelijk Joden die in de tweede wereldoorlog vanuit hier op transport gingen naar de vernietigingskampen in Duitsland. Aan het einde van de dag fiets je langs de heide van het Nationaal Park Dwingelderveld naar Dwingeloo. In het oudste familiehotel van Nederland word je door de 15e generatie van de familie Wesseling gastvrij ontvangen voor de vierde overnachting.

https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2024/01/9a5a3388-drenthe-couple-day-1-640-x-427-scaled.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/01/karin-broekhuijsen_brl3384.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2024/02/280917teamhorsthuis_jho4324600x426.jpg

Dag 5: van Dwingeloo naar Roden (ca. 61 km)

Al vrij snel na het begin van de fietstocht verlaat je het Nationaal Park Dwingelderveld om vervolgens door het gehucht Oldendiever aan te komen in het dorp Diever. Hier is een bezoek aan het Oermuseum zeker de moeite waard. Daarna fiets je door Nationaal Park Drents-Friese Wold naar Appelscha. Over het heideveld en laagveen gebied Fochteloërveen leidt de fietsroute naar Veenhuizen. Dit dorp is onderdeel van het Unesco Werelderfgoed “Koloniën van Weldadigheid”.

Het gevangenisdorp Veenhuizen was tot circa 1981 een gesloten dorp, dat alleen toegankelijk was voor gedetineerden, gevangenisbewaarders en leveranciers voor de gevangenissen. In Veenhuizen was een zelfvoorzienende dorpsgemeenschap en had dus onder andere een eigen electiciteitscentrale, een eigen hospitaal, een eigen kaasmakerij en een eigen bierbrouwerij. Deze voorzieningen zijn ook nu nog in stand en kunnen worden bezichtigd. Aan het einde van de dag kom je aan Roden voor de overnachting in hotel Onder de Linden.

Dag 6: van Roden naar Zuidlaren (ca. 56 km)

Na het ontbijt is het zeker de moeite waard om het dorp Roden nog even te bezoeken. De havezate Mensinge, het speelgoedmuseum Kinderland, en  de middeleeuwse kerk zijn een bezoek waard. Het Scheepstra Kabinet herinnert aan de onderwijzer Hendericus Scheepstra, geboren in Roden, de schrijver van de bekende kinderboeken van Ot en Sien.

Na het verlaten van Roden fiets je langs de molen Woldzigt in Roderwolde. Deze molen, gebouwd in 1852, is nog regelmatig in bedrijf. In de omgeving van Peize maak je kennis met het natuurgebied de Onlanden, ook wel bekend onder de naam “Natte natuur voor droge voeten”. In Eelde fiets je langs Landgoed Vosbergen, het internationaal Klompenmuseum en De Buitenplaats, een museum voor figuratieve kunst. Langs het Zuidlaardermeer begint de route terug naar Zuidlaren. Bij het Brinkhotel aangekomen is de vakantie ten einde en is het helaas al weer tijd om terug te reizen naar huis. Wat was dit een prachtige fietsvakantie!

Check beschikbaarheid & prijzen

Check beschikbaarheid & prijzen

Vul het aantal personen en het type kamer in om te beschikbaarheid te zien. Laat je volledig ontzorgen en voeg een dinerpakket toe aan je reis! Het huren van een e-bike of gewone fiets is ook mogelijk.

Stap 1: Aantal personen en kamerindeling
i

Stap 2: Selecteer uw vertrekdatum
i

 • Jouw geselecteerde vertrekdatum.
 • Deze vertrekdatum is nog beschikbaar.
 • Deze vertrekdatum is niet meer beschikbaar.

Stap 3: Ik wil e-bikes/fietsen huren of diners reserveren
i

Goed om te weten

Wil je deze fietsvakantie op een andere datum boeken of met een grote groep? Neem dan contact op voor de mogelijkheden via info@metplezieropvakantie.nl of +31(0)6 – 13 29 50 66

"*" geeft vereiste velden aan

Persoonsgegevens deelnemers

Gegevens*
Aanhef
Voornaam
Achternaam
Geboortedatum
Lengte (indien e-bike/fiets)
 

Factuurgegevens

Extra wensen en voorkeuren

Preferenties zijn voorkeuren die, indien mogelijk, uitgevoerd worden en zijn meestal kosteloos. Indien er meerkosten bij komen kijken, dan nemen wij hierover vantevoren contact met u op voordat de boeking definitief wordt gemaakt
Essenties zijn eisen die voor u essentieel zijn om uw reis te boeken. Wij nemen na ontvangst van uw reisaanvraag contact met u op over de mogelijkheden en eventuele kosten.
Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 5x overnachting incl. ontbijt
 • Bagagetransport
 • Routebeschrijvingen
 • Gratis parkeren bij het aankomsthotel
Niet inbegrepen
 • Toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n)
 • Entreegelden en niet genoemde maaltijden
 • Fietshuur
 • Reserveringskosten (€20 per boeking)

Mocht je extra opties willen, zoals een lunchpakket, of wil je je huisdier meenemen? Neem dan contact op via telefoon of e-mail via: +31(0)6 – 13295066 of  info@metpezieropvakantie.nl.  Wij staan altijd  klaar om mee te denken over de mogelijkheden.

 ** Mochten e-bikes of fietsen gehuurd zijn, dan staan deze standaard vanaf de tweede dag om 10:00 uur klaar. De fietsen dienen de laatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer ingeleverd te worden. 

Overnachtingen

Overnachtingen

Tijdens deze fietsvakantie overnacht je in drie- en viersterren hotels. Het kan voorkomen dat een hotel niet meer beschikbaar is. Mocht dit het geval zijn, bieden we een gelijkwaardig alternatief aan en word je hierover vooraf geïnformeerd.

Praktische informatie

Praktische informatie

Fietsverhuur
Als je niet zelf een fiets mee wil of kunt nemen, kan ervoor gekozen worden een fiets te huren. Bij elke fietsvakantie kan er gekozen worden om een normale fiets met versnellingen of een e-bike bij te boeken. Vergeet hierbij niet je lengte door te geven! Dan zorgen wij ervoor dat je de juiste fiets krijgt voor de fietsvakantie. Tijdens het huren ben je zelf verantwoordelijk voor bijvoorbeeld een lekke band. Zijn er problemen met de accu of motor? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en het wordt geregeld.

Bagage
De koffer (max. 1 koffer p.p. van 20 kilo) wordt door ons van Hotel naar Hotel gebracht. Iedere dag halen wij vanaf 09:00 uur de koffer op en voor 17:00 uur staat de koffer bij het volgende hotel. We zullen zorgvuldig de bagage omgaan, echter kunnen er kleine beschadigingen ontstaan. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk.

GPX-bestanden
Voor alle vakanties zijn er GPX-bestanden te krijgen op aanvraag. Als je de bestanden graag zou willen hebben zodat u het in een App of op uw GPS kunt zetten, neem dan contact op via e-mail: info@metplezieropvakantie.nl

Reisbescheiden
Uiterlijk 3 weken voor vertrek ontvang je digitaal een reisbescheiden. Hierin staan de fiets of wandelroutes, vouchers en alle andere belangrijke zaken voor de fietsvakantie. Binnen 3 weken voor vertrek geboekt? Dan ontvang je de reisbescheiden z.s.m. na betaling van de reis.

Meer weten over onze reisvoorwaarden voordat je een fiets- of wandelvakantie gaat boeken? Klik dan hier

6-daagse fietsvakantie Grote ronde van Drenthe
 • 6 dagen
 • kies een datum
 • 2 personen
 • Reissom 0,00
 • Reserveringskosten € 20,00
Totaalbedrag 20,00
Boek deze reis
 • Deel deze reis
6-daagse fietsvakantie Grote ronde van Drenthe
 • Top vakantie door de mooie landschappen in Drenthe
 • Inclusief ontbijt
 • Inclusief bagagevervoer
vanaf € 429,- per persoon
Bekijk beschikbaarheid
 • Deel deze reis

Komt u er niet helemaal uit?

Neem contact met ons op via +31(0)6 13 29 50 66. Wij helpen u graag verder.

Boek deze reisBekijk beschikbaarheid