Kleinschalig
Aandacht voor de klant
Elke dag goed bereikbaar
Eerlijke prijzen voor goede producten
6-daagse fietsvakantie Fietserspad noord
banner pieterpad
 • Wandelen 40x40 aankomst op zondag
 • bag bagagevervoer inbegrepen
 • Rondreis 40x40 rondreis
 • Dag tot dag
 • Inbegrepen/niet inbegrepen
 • Praktische informatie
 • Check beschikbaarheid & prijzen
Dag tot dag

Dag tot dag

Het originele Fietserpad is sinds 1998 een populaire, niet bewegwijzerde fietsroute van de Waddenzee tot aan Zuid-Limburg. Inmiddels is dit ‘Pieterpad voor ‘fietsers’ een echte klassieker. Wat bij het fietserspad centraal staat is natuur en de vele nationale parken.

Dag 1: Aankomst in Pieterburen

U reist op eigen gelegenheid naar Hotel Waddengenot Pieterburen. Mocht u vroeg in de middag aankomen dan is een bezoek aan het Zeehondencentrum in Pieterburen een echte aanrader.

Dag 2: fietsroute van Pieterburen naar Zuidlaren (ca. 57 km)

Het officiële startpunt van het Pieterpad ligt direct tegenover uw hotel. Onderweg komt u verschillende molens tegen uit 1800 die zeker even een blik waard zijn. Via Winsum fietst u richting het Reitdiep, het Reitdiep is een van de oudste natuurlandschappen van Europa.  Al fietsend komt de skyline van Groningen, met als hoogtepunt de Martinitoren, steeds dichter bij.  Langs het Paterswoldsemeer fietst u de provincie Drenthe binnen. U overnacht in het Brinkhotel in Zuidlaren, wat bekent staat om de Zuidlaarder markt wat van ouds een paardenmarkt is. Nu is het vooral een dieren en warenmarkt die jaarlijks wordt gehouden en wel 150.000 mensen aantrekt.

Dag 3: fietsroute van Zuidlaren naar Odoorn (ca. 54 km)

Uw fietst vandaag door het fraaie Nationale Park Drentsche Aa over de heide van het Balloërveld ook zou u nog een bezoekje kunnen doen aan de schaapskooi met de grootste kudde van Drenthe. U fietst door de prachtige bossen van Drenthe naar Odoorn maar eerst u nog langs een prachtige Keramiektuin en uitkijktoren de poolshoogte van wel 13 meter hoog waar u bij het bijgelegen restaurant ook nog een hapje en drankje kan. nu alleen nog naar uw overnachtingshotel De Oringer Marke in Odoorn.

https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/IMG-20200727-WA0041-600x426-1.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/IMG-20200727-WA0046-600x426-1.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/IMG-20200920-WA0004-600-x-426.jpg
Dag 4: fietsroute van Odoorn naar Ommen (ca. 68 km)

Vandaag fietst u via Sleen naar Coevorden waar u onderweg verschillende plassen en molens tegenkomt. Eenmaal aangekomen in Coevorden fietst u midden door het centrum heen waar het Kasteel van Coevorden kan vinden, ook kunt u in het centrum van Coevorden het stedelijk museum vinden wat zeker een bezoekje waard is met alle geschiedenis in en rondom Coevorden. Direct na de oude vestingstad Coevorden verlaat u de provincie Drenthe en fietst u via het Vechtdal naar Ommen, onder weg komt u nog een paar indrukwekkende molens tegen en u komt ook nog langs attractiepark Slagharen ook wel bekend als Ponypark Slagharen. U overnacht in hotel De Zon in Ommen, direct aan de Vecht.

Dag 5: fietsroute van Ommen naar Lochem (ca. 65 km)

U vertrekt vandaag van uit Ommen richting Hellendoorn over de Lemelerberg. Hellendoorn staat bekent om het Avonturenpark, in Hellendoorn kunt u ook Gerrit Valk’s Bakkerij en IJsmuseum bezoeken. U fietst via Nijverdal door Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug richting het Natuurmuseum Holterberg in het museum zijn 11 levensgrote diorama’s waarin meer dan 1000 dieren tentoongesteld worden. Net voor Lochem komt u nog langs Kasteel Ampsen en dan nog maar een klein stukje naar Lochem waar u overnacht in hotel Hof van Gelre in Lochem.

Dag 6: terug naar huis

Na het ontbijt is uw vakantie helaas ten einde en kunt u de thuisreis aanvaarden.

Check beschikbaarheid & prijzen

Check beschikbaarheid & prijzen

hieronder vind je in de kalender als je hebt geselecteerd met hoeveel personen je wilt boeken en hoeveel kamers je wilt dan krijg je de prijs per aankomst te zien en de mogelijkheden. Ook kunt bij al onze fietsvakantie een e-bike of fiets bij huren van goede kwaliteit.

Stap 1: Aantal personen en kamerindeling
i

Stap 2: Selecteer uw vertrekdatum
i

 • Jouw geselecteerde vertrekdatum.
 • Deze vertrekdatum is nog beschikbaar.
 • Deze vertrekdatum is niet meer beschikbaar.

Stap 3: Ik wil e-bikes/fietsen huren of diners reserveren
i

Goed om te weten

Wil je deze tour op een andere datum boeken of met een eigen groep, neem dan contact op voor de mogelijkheden met info@metplezieropvakantie.nl of +31(0)6 – 13 29 50 66

"*" geeft vereiste velden aan

Persoonsgegevens deelnemers

Gegevens*
Aanhef
Voornaam
Achternaam
Geboortedatum
Lengte (indien e-bike/fiets)
 

Factuurgegevens

Extra wensen en voorkeuren

Preferenties zijn voorkeuren die, indien mogelijk, uitgevoerd worden en zijn meestal kosteloos. Indien er meerkosten bij komen kijken, dan nemen wij hierover vantevoren contact met u op voordat de boeking definitief wordt gemaakt
Essenties zijn eisen die voor u essentieel zijn om uw reis te boeken. Wij nemen na ontvangst van uw reisaanvraag contact met u op over de mogelijkheden en eventuele kosten.
Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 5x overnachting, incl. ontbijt
 • bagagetransport
 • routebeschrijvingen
Niet inbegrepen
 • Toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n)
 • Entreegelden en niet genoemde maaltijden
 • Reserveringskosten (€ 20 per boeking)

Mocht u extra opties willen  zoals een dinerpakket, lunchpakket, of een huisdier willen meenemen neem dan contact op met +31(0)6 – 13295066 of  info@metpezieropvakantie.nl.  Wij staan altijd voor u  klaar om met uw mee te denken en indien gewenst maatwerk te leveren.

** Mocht u fietsen of e-bikes bijhuren dan staan deze standaard vanaf de tweede dag vanaf 10:00 uur voor u klaar en dienen deze op de laatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer ingeleverd te worden.

Praktische informatie

Praktische informatie

Fietshuur
Als u niet zelf uw fiets mee wil nemen, kunt u ervoor kiezen om een fiets te huren. Bij ons kunt u bij elke fietsvakantie kiezen om een normale fiets met versnellingen of een e-bike bij te boeken. Vergeet u dan niet om uw lichaamslengte door te geven aan ons? Dan zorgen wij ervoor dat u de juiste fiets krijgt voor uw fietsvakantie! Bij het huren bent u zelf verantwoordelijk voor een lekke band, hebt u bij uw gehuurde e-bike problemen met de de accu of motor, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en wij regelen dit voor u!

Bagage
Uw koffer (max. 1 koffer p.p. van 20 kilo) wordt door ons van Hotel naar Hotel gebracht. Iedere dag halen wij vanaf 09:00 uur uw koffer op en voor 17:00 uur staat uw koffer bij het volgende hotel. We zullen zorgvuldig uw bagage omgaan, echter kunnen er altijd deukjes, krassen of andere kleine beschadigingen ontstaan aan uw koffer. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk.

GPX-bestanden
Voor alle vakanties zijn er GPX-bestanden op aanvraag te verkrijgen. Als u de bestanden graag zou willen hebben zodat u het in een App of op uw GPS kunt zetten graag dan een mailtje sturen naar info@metplezieropvakantie.nl

Reisbescheiden
Uw ontvangt vanuit ons uw reisbescheiden digitaal via de mail uiterlijk 3 week voor vertrek. Hierin ontvang u de fiets of wandelroutes, vouchers en alle andere belangrijke zaken voor uw vakantie. Heeft u binnen de 3 week een boeking gemaakt? Dan ontvang u de reisbescheiden z.s.m. na betaling van uw reis.

wilt u meer over onze algemene voorwaarden weten voordat u uw vakantie gaat boeken? klik dan hier

6-daagse fietsvakantie Fietserspad noord
 • 6 dagen
 • kies een datum
 • 2 personen
 • Reissom 0,00
 • Reserveringskosten € 20,00
Totaalbedrag 20,00
Boek deze reis
 • Deel deze reis
6-daagse fietsvakantie Fietserspad noord
 • Fietsen langs het Pieterpad
 • inclusief logies en ontbijt
 • inclusief bagagevervoer
vanaf € 479,- per persoon
Bekijk beschikbaarheid
 • Deel deze reis

Komt u er niet helemaal uit?

Neem contact met ons op via +31(0)6 13 29 50 66. Wij helpen u graag verder.

Boek deze reis

Wat klanten van onze fietsvakanties en wandelvakanties vinden.

Lekker gewandeld in het mooie Twente

Samen met mijn vrouw heb ik vier dagen leuk gewandeld in Twente. De wandelknooppunten met kleurencodes was even wennen, maar was daarna perfect. Het hotel was basic, maar goed schoon en klantvriendelijk.

fav Anoniem, september 2022

Fietsvakantie Hanzesteden

Vijf dagen genoten van Friesland. Mooie en goed uitgewerkte routes. Eenvoudige hotels, maar bijzonder gastvrij en op bijzondere locaties aan het water. Bagagevervoer was perfect geregeld.

fav Anoniem, Mei 2022