Kleinschalig
Aandacht voor de klant
Elke dag goed bereikbaar

5-daagse wandelvakantie Door stad en ommeland

stad en ommeland
 • Wandelen 40x40 aankomst op zo en di
 • bag bagagevervoer inbegrepen
 • Gemengd kopie 40x40 gedeeltelijk rondreis
 • Dag tot dag
 • Inbegrepen/niet inbegrepen
 • Overnachtingen
 • Praktische informatie
 • Check beschikbaarheid & prijzen
Dag tot dag

Dag tot dag

Tijdens deze vakantie verkent u het gebied tussen Groningen en Zuidlaren. U wandelt door Nationaal Park Drentsche Aa, vanaf het Paterswoldsemeer tot aan het Zuidlaardermeer

Dag 1: aankomst in Zuidlaren

Als u op zoek bent naar een prachtige bestemming voor uw volgende vakantie, waarom dan niet kiezen voor het charmante dorpje Zuidlaren in Nederland? U kunt op eigen gelegenheid naar uw hotel, het Brinkhotel, reizen en genieten van een verblijf van twee nachten. Het hotel bevindt zich in het hart van Zuidlaren, dat bekend staat om zijn schilderachtige en groene pleinen, die vroeger gebruikt werden om het vee te verzamelen en naar de gemeenschappelijke weide te leiden. Tegenwoordig zijn deze pleinen omgetoverd tot aangename open ruimtes met bomen en gras, waar u kunt genieten van de rust en stilte van het platteland. Met maar liefst zeven van deze pleinen heeft Zuidlaren de titel van groenste dorp van Europa verdiend.

Dag 2: rondje rondom Zuidlaren (ca. 14 - 19 km)

Er zijn verschillende wandelroutes om uit te kiezen rondom Zuidlaren, waaronder twee routes die langs de prachtige gebieden van Zeegse, de Zeegser Duinen en Schipborg leiden. Maar als u op zoek bent naar iets unieks en onvergetelijks, waarom dan niet kiezen voor een rondje rondom het Zuidlaardermeer? Dit meer is het grootste natuurlijke meer in Drenthe en het biedt een schat aan mogelijkheden om te genieten van de prachtige natuur. Het gebied is vooral bekend om zijn grote aantal vogelsoorten, waaronder de zeldzame Witwangstern. Als u vanaf de uitkijktoren kijkt, kunt u genieten van een adembenemend uitzicht over het meer.

https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/01/Naamloos-2-600-x426.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/01/Naamloos-2.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Naamloos-17.jpg

Dag 3: van Zuidlaren naar Groningen (ca. 17 - 27 km)

Vandaag staat er een fantastische wandeltocht op het programma tijdens uw vakantie in Zuidlaren. U zult het Drenthepad volgen, dat u door het prachtige Nationaal Park Drentsche Aa leidt. Terwijl u de gelijknamige rivier meerdere malen kruist, zult u versteld staan van de adembenemende schoonheid van het landschap, voordat u aankomt in het laagveengebied van Friescheveen. Dit gebied is rijk aan moerasbos, rietlanden en water en biedt talloze mogelijkheden om te genieten van de natuur. Op het kleine eilandje aan de zuidkant van het gebied staat een vogelkijkhut die via een bruggetje bereikt kan worden. Het uitzicht vanaf deze hut is adembenemend en mag u niet missen.

Als u eenmaal in Haren bent aangekomen, heeft u de keuze om met de bus naar Groningen te gaan (buskaartje niet inbegrepen) of om verder te wandelen langs het prachtige Paterswoldsemeer en door het Stadspark tot u bij uw hotel, het Martini Hotel *** in Groningen, aankomt.

Groningen is een bruisende stad met veel verborgen steegjes en hofjes. Er is genoeg te doen en te zien, zoals het beklimmen van de 97 meter hoge Martinitoren voor een adembenemend uitzicht over de stad, of het bezoeken van het Forum en het ontdekken van het hoogste dakterras van Groningen. Daarnaast biedt de stad talloze mogelijkheden om te winkelen en te ontspannen op een van de vele terrasjes. Geniet van uw verblijf in het Martini Hotel *** en ontdek alles wat deze prachtige stad te bieden heeft!

 

Dag 4: rondje rondom Groningen (ca. 17 - 19 km)

Tijdens uw verblijf in Groningen staat er een prachtige wandelroute op het programma. Vanuit het Stadspark wandelt u de stad uit naar het schitterende natuurgebied De Onlanden. Dit Natura 2000 gebied speelt een belangrijke rol in het voorkomen van overstromingen en zorgt ervoor dat de inwoners van Groningen droge voeten houden tijdens langdurige regenval. Het is raadzaam om waterdichte schoenen te dragen tijdens deze wandeling.

De Onlanden is niet alleen functioneel, maar ook adembenemend mooi. Het gebied is de thuisbasis van veel moerasvogels en bijzondere Exmoorpony’s. Het is dan ook zeker de moeite waard om een kijkje te nemen en de schoonheid van dit gebied te ervaren. Als alternatief kunt u ervoor kiezen om langs het prachtige Paterswoldsemeer te wandelen en langs de rand van De Onlanden terug te keren naar de stad.

 

https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Naamloos-20.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Naamloos-19.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Naamloos-21.jpg

Dag 5: van Groningen naar Zuidlaren (ca. 15 - 21 km)

Maak een prachtige wandeling vanuit Groningen langs de Hoornsedijk, een kronkelende weg langs het Hoornse Diep. Vanaf hier heeft u fantastische uitzichten op de Hoornseplas en het Paterswoldsemeer. U kunt ervoor kiezen om met de bus naar Haren te gaan en vanaf daar te wandelen. Na Haren komt u in het landschap van de zandgronden en begint uw wandeling naar Appèlbergen. Dit bos, dat voorheen een militair oefenterrein was, bestaat nu uit heide- en veenrestanten.

Onderweg naar Zuidlaren komt u langs twee indrukwekkende hunebedden. Deze monumenten zijn gebouwd van zwerfkeien die tijdens de ijstijd naar Drenthe zijn meegevoerd en behoren tot de oudste monumenten van Nederland. Er zijn nog 52 hunebedden te bewonderen in Drenthe. Zodra u terugkeert bij uw auto, eindigt de vakantie en rest alleen nog de thuis reis.

Check beschikbaarheid & prijzen

Check beschikbaarheid & prijzen

hieronder vind je in de kalender als je hebt geselecteerd met hoeveel personen je wilt boeken en hoeveel kamers de prijs per aankomst mogelijkheid. Ook hebt u bij deze reis de mogelijkheid om dinerpakket wat inhoud dat u vanaf dag 1 t/m 3 elke dag diner hebt in het hotel (of op een paar honderd meter loopafstand).

Stap 1: Aantal personen en kamerindeling
i

Stap 2: Selecteer uw vertrekdatum
i

 • Jouw geselecteerde vertrekdatum.
 • Deze vertrekdatum is nog beschikbaar.
 • Deze vertrekdatum is niet meer beschikbaar.

Stap 3: Ik wil diners reserveren
i

Goed om te weten

Wil je deze tour op een andere datum boeken of met een eigen groep, neem dan contact op voor de mogelijkheden met info@metplezieropvakantie.nl of +31(0)6 – 13 29 50 66

"*" geeft vereiste velden aan

Persoonsgegevens deelnemers

Gegevens*
Aanhef
Voornaam
Achternaam
Geboortedatum
Lengte (indien e-bike/fiets)
 

Factuurgegevens

Extra wensen en voorkeuren

Preferenties zijn voorkeuren die, indien mogelijk, uitgevoerd worden en zijn meestal kosteloos. Indien er meerkosten bij komen kijken, dan nemen wij hierover vantevoren contact met u op voordat de boeking definitief wordt gemaakt
Essenties zijn eisen die voor u essentieel zijn om uw reis te boeken. Wij nemen na ontvangst van uw reisaanvraag contact met u op over de mogelijkheden en eventuele kosten.
Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 4x overnachting, incl. ontbijt
 • routebeschrijvingen
 • gratis parkeren bij het eerste hotel
Niet inbegrepen
 • Toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n)
 • Entreegelden en niet genoemde maaltijden
 • Reserveringskosten (€ 20 per boeking)

Mocht u extra opties willen zoals een dinerpakket, lunchpakket of een huisdier willen meenemen neem dan contact op met +31(0)6-13295066 of info@metplezieropvakantie.nl. Wij staan altijd voor u klaar om met u mee te denken en indien gewenst maatwerk te leveren.

Overnachtingen

Overnachtingen

In deze wandelvakantie maken we gebruik van ***hotels. De hieronder genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Uiteraard wordt u hierover vooraf geïnformeerd.

Praktische informatie

Praktische informatie

Bagage

Uw koffer (max. 1 koffer p.p. van 20 kilo) wordt door ons van Hotel naar Hotel gebracht. Iedere dag halen wij vanaf 09:00 uur uw koffer op en voor 17:00 uur staat uw koffer bij het volgende hotel. We zullen zorgvuldig uw bagage omgaan, echter kunnen er altijd deukjes, krassen of andere kleine beschadigingen ontstaan aan uw koffer. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk.

GPX-bestanden

Voor alle vakanties zijn er GPX-bestanden op aanvraag te verkrijgen. Als u de bestanden graag zou willen hebben zodat u het in een App of op uw GPS kunt zetten graag dan een mailtje sturen naar info@metplezieropvakantie.nl

Reisbescheiden

Uw ontvangt vanuit ons uw reisbescheiden digitaal via de mail uiterlijk 3 weken voor vertrek. Hierin ontvangt u de fiets of wandelroutes, vouchers en alle andere belangrijke zaken voor uw vakantie. Heeft u binnen de 3 week een boeking gemaakt? Dan ontvangt u de reisbescheiden z.s.m. na de betaling van uw reis.

wilt u meer over onze algemene voorwaarden weten voordat u uw vakantie gaat boeken? klik dan hier.

5-daagse wandelvakantie door Stad en ommeland
 • kies een datum
 • 2 personen
 • Reissom 0,00
 • Reserveringskosten € 20,00
Totaalbedrag 20,00
Boek deze reis
 • Deel deze reis
5-daagse wandelvakantie door Stad en ommeland
 • Geniet van Verschillende natuurgebieden en meren
 • Geniet van de Stad Groningen
 • Inclusief bagagevervoer
vanaf € 379,- per persoon
Bekijk beschikbaarheid
 • Deel deze reis

Komt u er niet helemaal uit?

Neem contact met ons op via +31(0)6 13 29 50 66. Wij helpen u graag verder.

Boek deze reisBekijk beschikbaarheid