Kleinschalig
Aandacht voor de klant
Elke dag goed bereikbaar

5-daagse wandelvakantie Door het heuvellandschap van Zuid-Limburg

Naamloos
 • Wandelen 40x40 aankomst op zondag
 • bag bagagevervoer inbegrepen
 • Gemengd kopie 40x40 gedeeltelijke rondreis
 • Dag tot dag
 • Inbegrepen/niet inbegrepen
 • Overnachtingen
 • Praktische informatie
 • Check beschikbaarheid & prijzen
Dag tot dag

Dag tot dag

Ontdek het buitenlandgevoel in eigen land tijdens een wandelvakantie door het unieke heuvellandschap van Limburg. Op het Krijtlandpad en het Pieterpad loop je langs het krijt van het mergellandplateau, hellingbossen, kalkgraslanden en prachtige meanderende beken zoals de Geul en de Gulp. Bewonder het klein-religieus erfgoed van Limburg met zijn wegkruisen en kapelletjes langs de route. Geniet van de schilderachtige dorpjes, vakwerkhuizen en gastvrije hotels, en proef de overheerlijke Limburgse vlaaien en bieren.

Dag 1: aankomst in Valkenburg

Op zoek naar een unieke ervaring in Valkenburg? Reis op eigen gelegenheid naar het sfeervolle Hotel Janssen, gelegen aan de rand van de bruisende stad. Vanuit het hotel geniet je van een adembenemend uitzicht op de verlichte kasteelruïne. Laat je betoveren door de historische ambiance van Valkenburg en geniet van de vele attracties en bezienswaardigheden in de omgeving.

Dag 2: wandelen rondom Valkenburg (ca. 17 of 19 km)

Ontdek de prachtige natuur van Zuid-Limburg tijdens een wandelroute van Valkenburg naar Schin op Geul, gevolgd door het Pelgrimspad naar Gulpen. Bewonder het unieke landschap met zijn glooiende groene heuvels en maak een tussenstop in het culturele dorp Wijlre. Hier kunt u een bezoek brengen aan het indrukwekkende Kasteel van Wijlre, de charmante watermolen ‘Molen Otten’ of het historische station waar de stoomtrein van de Zuid-Limburgse Stoom Maatschappij nog rijdt. Vervolg uw route over het Krijtlandpad en het Pelgrimspad en geniet van de prachtige vergezichten op weg terug naar Valkenburg.

https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Naamloos-3-zuid-limburg.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Naamloos-4-zuid-limburg.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Naamloos-1-hotel-janssen.jpg

Dag 3: van Valkenburg naar Maastricht (ca. 16 km)

Ontdek het adembenemende Krijtlandpad tijdens een wandeling vanuit Valkenburg naar Geulhem, langs de schilderachtige Geul. Bewonder de beroemde Geulhemmergroeve, een indrukwekkend gangenstelsel van wel 25 kilometer. Vroeger woonden de blokbrekers die mergel wonnen in de groeve in grot- of rotswoningen, waarvan enkele gerestaureerd zijn en op aanvraag bezocht kunnen worden. Verlaat de rivier na Geulhem en maak de laatste klim naar het plateau van het prachtige natuurgebied De Dellen, voordat u afdaalt naar het historische Maastricht. Sluit de dag af met een ontspannen verblijf in Het Designhotel, gelegen in het hart van Maastricht.

Dag 4: wandelen rondom Maastricht (ca. 16 km)

Ontdek de prachtige omgeving van Maastricht tijdens een wandelroute naar de historische Sint-Pietersberg, het Pieterpad monument en de fascinerende Grotten Zonneberg. Volg de route langs de Maas en steek de landgrens over naar België voordat u door de betoverende bossen terugkeert naar Maastricht. Deze wandeling biedt een onvergetelijke ervaring vol natuur, geschiedenis en cultuur.

https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Naamloos-1-maastricht.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Naamloos-2-maastricht.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Naamloos-1-maastricht-2.jpg

Dag 5: van Maastricht naar Valkenburg (ca. 16 km)

Ontdek vandaag de spectaculaire schoonheid van Zuid-Limburg terwijl u het beroemde Pieterpad volgt. Geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de top van de Bemelerberg, waar u uitkijkt over het Maasdal en Maastricht. Onderweg kunt u ook de opengestelde mergelgroeve Groeve Blom bewonderen, met zijn kalksteenrotsen, bloemrijke gebieden en kristalheldere poeltjes en meren. Vervolg uw wandeling via het Krijtlandpad en door het prachtige Biebosch naar Valkenburg. Helaas komt uw vakantie hier ten einde, maar de herinneringen aan deze onvergetelijke wandelervaring zullen blijven bestaan.

Check beschikbaarheid & prijzen

Check beschikbaarheid & prijzen

hieronder vind je in de kalender als je hebt geselecteerd met hoeveel personen je wilt boeken en hoeveel kamers de prijs per aankomst mogelijkheid.

Stap 1: Aantal personen en kamerindeling
i

Stap 2: Selecteer uw vertrekdatum
i

 • Jouw geselecteerde vertrekdatum.
 • Deze vertrekdatum is nog beschikbaar.
 • Deze vertrekdatum is niet meer beschikbaar.

Stap 3: Ik wil diners reserveren
i

Goed om te weten

Wil je deze tour op een andere datum boeken of met een eigen groep, neem dan contact op voor de mogelijkheden met info@metplezieropvakantie.nl of +31(0)6 – 13 29 50 66

"*" geeft vereiste velden aan

Persoonsgegevens deelnemers

Gegevens*
Aanhef
Voornaam
Achternaam
Geboortedatum
Lengte (indien e-bike/fiets)
 

Factuurgegevens

Extra wensen en voorkeuren

Preferenties zijn voorkeuren die, indien mogelijk, uitgevoerd worden en zijn meestal kosteloos. Indien er meerkosten bij komen kijken, dan nemen wij hierover vantevoren contact met u op voordat de boeking definitief wordt gemaakt
Essenties zijn eisen die voor u essentieel zijn om uw reis te boeken. Wij nemen na ontvangst van uw reisaanvraag contact met u op over de mogelijkheden en eventuele kosten.
Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 4x overnachting, incl. ontbijt
 • bagagetransport
 • routebeschrijvingen
Niet inbegrepen
 • toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n)
 • entreegelden en niet genoemde maaltijden
 • reserveringskosten (€ 20 per boeking)
 • parkeren bij het eerste hotel

Mocht u extra opties willen zoals een dinerpakket, lunchpakket of een huisdier willen meenemen neem dan contact op met +31(0)6-13295066 of info@metplezieropvakantie.nl. Wij staan altijd voor u klaar om met u mee te denken en indien gewenst maatwerk te leveren.

Overnachtingen

Overnachtingen

In deze wandelvakantie maken we gebruik van ***hotels. De hieronder genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Uiteraard wordt u hierover vooraf geïnformeerd.

Praktische informatie

Praktische informatie

Bagage

Uw koffer (max. 1 koffer p.p. van 20 kilo) wordt door ons van Hotel naar Hotel gebracht. Iedere dag halen wij vanaf 09:00 uur uw koffer op en voor 17:00 uur staat uw koffer bij het volgende hotel. We zullen zorgvuldig uw bagage omgaan, echter kunnen er altijd deukjes, krassen of andere kleine beschadigingen ontstaan aan uw koffer. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk.

GPX-bestanden

Voor alle vakanties zijn er GPX-bestanden op aanvraag te verkrijgen. Als u de bestanden graag zou willen hebben zodat u het in een App of op uw GPS kunt zetten graag dan een mailtje sturen naar info@metplezieropvakantie.nl

Reisbescheiden

Uw ontvangt vanuit ons uw reisbescheiden digitaal via de mail uiterlijk 3 weken voor vertrek. Hierin ontvangt u de fiets of wandelroutes, vouchers en alle andere belangrijke zaken voor uw vakantie. Heeft u binnen de 3 week een boeking gemaakt? Dan ontvangt u de reisbescheiden z.s.m. na de betaling van uw reis.

wilt u meer over onze algemene voorwaarden weten voordat u uw vakantie gaat boeken? klik dan hier.

5-daagse wandelvakantie door het heuvellandschap van Zuid-Limburg
 • kies een datum
 • 2 personen
 • Reissom 0,00
 • Reserveringskosten € 20,00
Totaalbedrag 20,00
Boek deze reis
 • Deel deze reis
5-daagse wandelvakantie door het heuvellandschap van Zuid-Limburg
 • overnachten in Valkenburg en Maastricht
 • inclusief logies en ontbijt
 • inclusief bagagetransport
vanaf € 389,- per persoon
Bekijk beschikbaarheid
 • Deel deze reis

Komt u er niet helemaal uit?

Neem contact met ons op via +31(0)6 13 29 50 66. Wij helpen u graag verder.

Boek deze reis

Wat klanten van onze fietsvakanties en wandelvakanties vinden.

Lekker gewandeld in het mooie Twente

Samen met mijn vrouw heb ik vier dagen leuk gewandeld in Twente. De wandelknooppunten met kleurencodes was even wennen, maar was daarna perfect. Het hotel was basic, maar goed schoon en klantvriendelijk.

fav Anoniem, september 2022

Fietsvakantie Hanzesteden

Vijf dagen genoten van Friesland. Mooie en goed uitgewerkte routes. Eenvoudige hotels, maar bijzonder gastvrij en op bijzondere locaties aan het water. Bagagevervoer was perfect geregeld.

fav Anoniem, Mei 2022