Kleinschalig
Aandacht voor de klant
Elke dag goed bereikbaar

5-daagse fietsvakantie Waterrijk Friesland

Naamloos-1
 • cycling aankomst op maandag
 • bag bagagevervoer inbegrepen
 • Gemengd kopie 40x40 gedeeltelijke rondreis
 • Dag tot dag
 • Inbegrepen/niet inbegrepen
 • Overnachtingen
 • Praktische informatie
 • Check beschikbaarheid & prijzen
Dag tot dag

Dag tot dag

Ontdek de Cultuur en het waterschap in deze Fietsvakantie door waterrijk Friesland. U verblijft tijdens deze reis in het gezellige Sneek en Leeuwarden. Sneek is de watersportstad van Nederland. Ook komt u tijdens deze reis door de kleinste stad van Nederland, de Elfstedenstad Sloten, een stad met maar liefst 700 inwoners.

Dag 1: aankomst in Sneek

Aankomst in de loop van de middag in Sneek bij Vakantieboederij Broeresloot. Hier kunt u genieten van het grootste zeilwedstrijdevenement op binnenwater in Europa, de Sneekweek. Maar Sneek heeft nog veel meer te bieden dan alleen watersport. Ontdek de bruisende stad met haar diverse musea, waaronder het Scheepvaartmuseum en het Nationaal Modelspoormuseum. Bovendien zijn er tal van leuke winkeltjes en culturele attracties om te verkennen.

Dag 2: rondje rondom Sneek (ca. 55 km)

Op uw reis van vandaag passeert u de pittoreske Elfstedenstad Sloten. Hoewel het de kleinste stad van Nederland is met slechts 700 inwoners, is het een parel van authenticiteit die u terugvoert in de tijd. De historische ambiance wordt versterkt door de autovrije binnenstad. Naast de historie biedt het Slotermeer, één van de grootste Friese meren, een waar paradijs voor watersportliefhebbers. Voor fietsers en wandelaars is het gebied evenzeer een genot om te verkennen. Mis deze kans niet om te genieten van deze prachtige omgeving van Friesland.

https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Sneek.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Naamloos-28.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Naamloos-27.jpg

Dag 3: van Sneek naar Leeuwarden (ca. 55 km)

Op uw fietsroute van vandaag verkent u het prachtige deelgebied Westergo. Dit uitgestrekte gebied, gelegen tussen Harlingen, Leeuwarden, Sneek en Bolsward, staat bekend om zijn meer dan 700 terpen en is daarmee het grootste terpen- en wierdengebied van Nederland. Het merendeel van de bewoners woont in terpdorpen en stadjes die hun oorsprong hebben in terpnederzettingen.

Bolsward was een belangrijke handelsstad in de middeleeuwen vanwege zijn strategische ligging op drie heuvels, ook wel terpen genoemd. Deze heuvels, gebouwd om mensen te beschermen tegen hoog water, waren gemeenschappelijk in Friese dorpen. De steden in Westergo werden beschermd door stadswallen, grachten en stadspoorten, waarvan belangrijke delen zijn bewaard gebleven in Bolsward en Franeker. In Franeker kunt u interessante bezienswaardigheden zoals het Kaatsmuseum en Planetron Eise Eisinga bezoeken. Na uw bezoek aan Franeker fietst u door naar Leeuwarden, waar u overnacht in het Oranje Hotel.

Dag 4: rondje rondom Leeuwarden (ca. 59 km)

Tijdens uw verblijf in Leeuwarden kunt u de scheve Friese toren De Oldenhove uit 1529 bewonderen, die doet denken aan de beroemde scheve toren van Pisa. Vergeet ook niet om een wandeling te maken door de charmante Kerkstraat, door velen beschouwd als de meest schilderachtige winkelstraat van Nederland. Vanuit Leeuwarden leidt de route langs De Dokkumer Ee, een belangrijk onderdeel van de beroemde Elfstedentocht, en langs fietspaden die u de weilanden laten delen met grazende koeien.

Terwijl u op weg bent naar Dokkum, passeert u het beroemde bruggetje van Bartlehiem dat bekend is geworden door de schaatstocht. Dokkum, de noordelijkste stad van Nederland, is een bezoek meer dan waard vanwege zijn historische centrum. Op uw weg terug naar Leeuwarden fietst u langs de Goddeloze Singel, waar verschillende spookverhalen de ronde doen, en langs de populaire dierentuin Aqua Zoo.

https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/thumnail-leeuwarden.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Naamloos-15-aqua-zoo-leeuwarden.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Friesland.jpg

Dag 5: van Leeuwarden naar Sneek (ca. 51 km)

Vandaag fietst u door het prachtige Nationaal Park De Alde Feanen, waar u enkele keren gebruik zult maken van de veerpont (tegen betaling). Het park, dat zich over een gebied van circa 4000 hectare uitstrekt, bestaat uit laagveenmoerassen, meren, slootjes en rietvelden en trekt veel water- en moerasvogels aan.

Tijdens uw tocht steekt u met het veerpontje over naar het schilderachtige watersportdorpje Earnewâld, beroemd om het ‘skûtsjesilen’ – de beroemde Friese zeilwedstrijden met typische Friese scheepjes. U vervolgt uw fietstocht naar het karakteristieke dorpje Grou, met een sfeervol centrum. Op weg naar Sneek passeert u het Sneekermeer en het charmante dorpje Terherne, dat bekend staat als het Kameleondorp van Nederland, waar de beroemde jongensboeken en hun helden tot leven zijn gebracht. Helaas komt er hier een einde aan uw vakantie, en si het wee tijd m huiswaarts te gaan!

Check beschikbaarheid & prijzen

Check beschikbaarheid & prijzen

hieronder vind je in de kalender als je hebt geselecteerd met hoeveel personen je wilt boeken en hoeveel kamers je wilt dan krijg je de prijs per aankomst te zien en de mogelijkheden. Ook kunt bij al onze fietsvakantie een e-bike of fiets bij huren van goede kwaliteit.

Stap 1: Aantal personen en kamerindeling
i

Stap 2: Selecteer uw vertrekdatum
i

 • Jouw geselecteerde vertrekdatum.
 • Deze vertrekdatum is nog beschikbaar.
 • Deze vertrekdatum is niet meer beschikbaar.

Stap 3: Ik wil e-bikes/fietsen huren of diners reserveren
i

Goed om te weten

Wil je deze tour op een andere datum boeken of met een eigen groep, neem dan contact op voor de mogelijkheden met info@metplezieropvakantie.nl of +31(0)6 – 13 29 50 66

"*" geeft vereiste velden aan

Persoonsgegevens deelnemers

Gegevens*
Aanhef
Voornaam
Achternaam
Geboortedatum
Lengte (indien e-bike/fiets)
 

Factuurgegevens

Extra wensen en voorkeuren

Preferenties zijn voorkeuren die, indien mogelijk, uitgevoerd worden en zijn meestal kosteloos. Indien er meerkosten bij komen kijken, dan nemen wij hierover vantevoren contact met u op voordat de boeking definitief wordt gemaakt
Essenties zijn eisen die voor u essentieel zijn om uw reis te boeken. Wij nemen na ontvangst van uw reisaanvraag contact met u op over de mogelijkheden en eventuele kosten.
Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 4x overnachting, incl. ontbijt
 • bagagetransport
 • routebeschrijvingen
Niet inbegrepen
 • Toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n)
 • Entreegelden en niet genoemde maaltijden
 • Reserveringskosten (€ 20 per boeking)

Mocht u extra opties willen  zoals een dinerpakket, lunchpakket, of een huisdier willen meenemen neem dan contact op met +31(0)6 – 13295066 of  info@metpezieropvakantie.nl.  Wij staan altijd voor u  klaar om met uw mee te denken en indien gewenst maatwerk te leveren.

** Mocht u fietsen of e-bikes bijhuren dan staan deze standaard vanaf de tweede dag vanaf 10:00 uur voor u klaar en dienen deze op de laatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer ingeleverd te worden.

Overnachtingen

Overnachtingen

In deze fietsvakantie maken we gebruik van een appartement en een ****hotel (4 sterren) . De hieronder genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Uiteraard wordt u hierover vooraf geïnformeerd.

Praktische informatie

Praktische informatie

Fietshuur
Als u niet zelf uw fiets mee wil nemen, kunt u ervoor kiezen om een fiets te huren. Bij ons kunt u bij elke fietsvakantie kiezen om een normale fiets met versnellingen of een e-bike bij te boeken. Vergeet u dan niet om uw lichaamslengte door te geven aan ons? Dan zorgen wij ervoor dat u de juiste fiets krijgt voor uw fietsvakantie! Bij het huren bent u zelf verantwoordelijk voor een lekke band, hebt u bij uw gehuurde e-bike problemen met de de accu of motor, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en wij regelen dit voor u!

Bagage
Uw koffer (max. 1 koffer p.p. van 20 kilo) wordt door ons van Hotel naar Hotel gebracht. Iedere dag halen wij vanaf 09:00 uur uw koffer op en voor 17:00 uur staat uw koffer bij het volgende hotel. We zullen zorgvuldig uw bagage omgaan, echter kunnen er altijd deukjes, krassen of andere kleine beschadigingen ontstaan aan uw koffer. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk.

GPX-bestanden
Voor alle vakanties zijn er GPX-bestanden op aanvraag te verkrijgen. Als u de bestanden graag zou willen hebben zodat u het in een App of op uw GPS kunt zetten graag dan een mailtje sturen naar info@metplezieropvakantie.nl

Reisbescheiden
Uw ontvangt vanuit ons uw reisbescheiden digitaal via de mail uiterlijk 3 week voor vertrek. Hierin ontvang u de fiets of wandelroutes, vouchers en alle andere belangrijke zaken voor uw vakantie. Heeft u binnen de 3 week een boeking gemaakt? Dan ontvang u de reisbescheiden z.s.m. na betaling van uw reis.

wilt u meer over onze algemene voorwaarden weten voordat u uw vakantie gaat boeken? klik dan hier

5-daagse fietsvakantie Waterrijk Friesland
 • 5 dagen
 • kies een datum
 • 2 personen
 • Reissom 0,00
 • Reserveringskosten € 20,00
Totaalbedrag 20,00
Boek deze reis
 • Deel deze reis
5-daagse fietsvakantie Waterrijk Friesland
 • geniet van Waterrijk Friesland
 • Inclusief ontbijt
 • Inclusief bagagevervoer
vanaf € 419,- per persoon
Bekijk beschikbaarheid
 • Deel deze reis

Komt u er niet helemaal uit?

Neem contact met ons op via +31(0)6 13 29 50 66. Wij helpen u graag verder.

Boek deze reis

Wat klanten van onze fietsvakanties en wandelvakanties vinden.

Lekker gewandeld in het mooie Twente

Samen met mijn vrouw heb ik vier dagen leuk gewandeld in Twente. De wandelknooppunten met kleurencodes was even wennen, maar was daarna perfect. Het hotel was basic, maar goed schoon en klantvriendelijk.

fav Anoniem, september 2022

Fietsvakantie Hanzesteden

Vijf dagen genoten van Friesland. Mooie en goed uitgewerkte routes. Eenvoudige hotels, maar bijzonder gastvrij en op bijzondere locaties aan het water. Bagagevervoer was perfect geregeld.

fav Anoniem, Mei 2022