Kleinschalig
Aandacht voor de klant
Elke dag goed bereikbaar

5-daagse fietsvakantie Waddenzee en IJsselmeer

Naamloos-17 waddenzee en IJsselmeer
 • cycling aankomst op maandag
 • bag bagagevervoer inbegrepen
 • Gemengd kopie 40x40 gedeeltelijke rondreis
 • Dag tot dag
 • Inbegrepen/niet inbegrepen
 • Overnachtingen
 • Praktische informatie
 • Check beschikbaarheid & prijzen
Dag tot dag

Dag tot dag

Ontdek de prachtige dijkwegen die je langs de adembenemende Waddenzee voeren en naar de imposante Afsluitdijk, die zoet en zout water scheidt. Vervolg je route langs de pittoreske stadjes Hindeloopen en Stavoren aan de oevers van het IJsselmeer. Maar voordat je Harlingen achter je laat, heb je de mogelijkheid om per fiets Vlieland of Terschelling te verkennen en te genieten van het echte eilandgevoel. Hier vergeet je al snel de dagelijkse sleur. Ontdek deze prachtige regio op de fiets!

Dag 1: aankomst in Harlingen

Bij aankomst in de middag checkt u in bij het gezellige Hotel Het Heerenlogement in de havenstad Harlingen, gelegen aan de prachtige Waddenzee.

Dag 2: rondje rondom Harlingen of bezoek aan de Vlieland/ Terschelling (ca. 25 tot 37 km)

Maak vandaag een keuze uit twee mooie fietsroutes. U kunt de vroege veerboot vanuit Harlingen nemen naar autovrij eiland Vlieland, waar u kunt genieten van schelpenpaadjes, glooiende duinen, stranden en naaldbossen. Ook kunt u kiezen voor Terschelling, waar u kunt ontspannen op het breedste strand van Europa en kunt fietsen langs uitgestrekte duinen, bossen, polders en heide. Bezoek hoogtepunten als de vuurtoren de Brandaris en Natuurschuur Lies.

https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/02/terschelling.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/02/vlieland.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/02/HR-00009-Harlingen-Hotel-tHeerenlogement-Voorzijde.jpg

Dag 3: Fietsen van Harlingen naar Hindeloopen ( ca. 34 of 52 km)

Vandaag fietst u langs de oever van het IJsselmeer naar het charmante dorp Hindeloopen, waar u overnacht in het eenvoudige Skipshotel bij de jachthaven. Onderweg komt u langs de beroemde kazematten van Korwerderzand, het aardewerkdorp Makkum en de stad Workum, bekend van het Jopie Huismanmuseum.

Dag 4: fietsrondje rondom Hindeloopen (ca. 54 km)

Op dag 4 van deze fietsroute gaat u vanuit Hindeloopen direct naar het schaatsmuseum in Hindeloopen. Dit museum is gewijd aan de beroemde Elfstedentocht en laat van elke tocht een vitrine zien met bezienswaardigheden en herinneringen van de betreffende tocht. Het is een must-see voor alle schaatsliefhebbers en een mooie manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van deze beroemde tocht.

Na uw bezoek aan het schaatsmuseum gaat de fietstocht verder naar de bekende Hanzestad Stavoren. Aan het einde van de middeleeuwen was Stavoren een havenstad van formaat. De havens van Amsterdam en Rotterdam waren in die tijd veel kleiner dan die van Stavoren. Op het terras van restaurant De Potvis, aan het IJsselmeer, kunt u de zandbanken zien die voorkomen in de sage van Het Vrouwtje van Stavoren, welke een hoofdrol speelden in de geschiedenis van deze stad. Deze zandbanken hebben uiteindelijk het verval van de havenstad Stavoren ingeluid.

Na een bezoek aan Stavoren wordt de fietstocht vervolgd langs de kustlijn van het IJsselmeer. U komt door het bosrijke gebied rondom Bakhuizen en fietst door het waterrijke Fluessen terug naar Hindeloopen voor uw overnachting.

https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Friesland.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/hindeloopen-2.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/ijsselmeer.jpg

Dag 5: fietsen van Hindeloopen naar Harlingen (ca. 60 km)

Na het ontbijt stapt u op de fiets voor een mooie tocht door het pittoreske Friesland. Maak gebruik van de kleine voet/fietspont bij It Heidenskip en breng een bezoek aan het palingdorpje Heeg. In de stad Bolsward kunt u lunchen aan het marktplein en genieten van de prachtige binnenstad met het oude stadhuis en de Broerekerk. Fiets daarna nog 1,5 uur terug naar Harlingen, waar u uw vakantie afsluit en huiswaarts keert.

Check beschikbaarheid & prijzen

Check beschikbaarheid & prijzen

hieronder vind je in de kalender als je hebt geselecteerd met hoeveel personen je wilt boeken en hoeveel kamers de prijs per aankomst mogelijkheid. Ook kunt bij al onze fietsvakantie een e-bike of fiets bij huren van goede kwaliteit.

Stap 1: Aantal personen en kamerindeling
i

Stap 2: Selecteer uw vertrekdatum
i

 • Jouw geselecteerde vertrekdatum.
 • Deze vertrekdatum is nog beschikbaar.
 • Deze vertrekdatum is niet meer beschikbaar.

Stap 3: Ik wil e-bikes/fietsen huren of diners reserveren
i

Goed om te weten

Wil je deze tour op een andere datum boeken of met een eigen groep, neem dan contact op voor de mogelijkheden met info@metplezieropvakantie.nl of +31(0)6 – 13 29 50 66

"*" geeft vereiste velden aan

Persoonsgegevens deelnemers

Gegevens*
Aanhef
Voornaam
Achternaam
Geboortedatum
Lengte (indien e-bike/fiets)
 

Factuurgegevens

Extra wensen en voorkeuren

Preferenties zijn voorkeuren die, indien mogelijk, uitgevoerd worden en zijn meestal kosteloos. Indien er meerkosten bij komen kijken, dan nemen wij hierover vantevoren contact met u op voordat de boeking definitief wordt gemaakt
Essenties zijn eisen die voor u essentieel zijn om uw reis te boeken. Wij nemen na ontvangst van uw reisaanvraag contact met u op over de mogelijkheden en eventuele kosten.
Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 4x overnachting, incl. ontbijt
 • bagagetransport
 • routebeschrijvingen
 • gratis parkeren bij het eerste hotel
Niet inbegrepen
 • Toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n)
 • Entreegelden en niet genoemde maaltijden
 • Reserveringskosten (€ 20 per boeking)

Mocht u extra opties willen  zoals een dinerpakket, lunchpakket, of een huisdier willen meenemen neem dan contact op met +31(0)6 – 13295066 of  info@metpezieropvakantie.nl.  Wij staan altijd voor u  klaar om met uw mee te denken en indien gewenst maatwerk te leveren.

** Mocht u fietsen of e-bikes bijhuren dan staan deze standaard vanaf de tweede dag vanaf 10:00 uur voor u klaar en dienen deze op de laatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer ingeleverd te worden.

Overnachtingen

Overnachtingen

In deze fietsvakantie maken we gebruik van een simpel appartement en een ***hotel (3 sterren) . De hieronder genoemde appartementen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Uiteraard wordt u hierover vooraf geïnformeerd.

Praktische informatie

Praktische informatie

Fietshuur
Als u niet zelf uw fiets mee wil nemen, kunt u ervoor kiezen om een fiets te huren. Bij ons kunt u bij elke fietsvakantie kiezen om een normale fiets met versnellingen of een e-bike bij te boeken. Vergeet u dan niet om uw lichaamslengte door te geven aan ons? Dan zorgen wij ervoor dat u de juiste fiets krijgt voor uw fietsvakantie! Bij het huren bent u zelf verantwoordelijk voor een lekke band, hebt u bij uw gehuurde e-bike problemen met de de accu of motor, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en wij regelen dit voor u!

Bagage
Uw koffer (max. 1 koffer p.p. van 20 kilo) wordt door ons van Hotel naar Hotel gebracht. Iedere dag halen wij vanaf 09:00 uur uw koffer op en voor 17:00 uur staat uw koffer bij het volgende hotel. We zullen zorgvuldig uw bagage omgaan, echter kunnen er altijd deukjes, krassen of andere kleine beschadigingen ontstaan aan uw koffer. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk.

GPX-bestanden
Voor alle vakanties zijn er GPX-bestanden op aanvraag te verkrijgen. Als u de bestanden graag zou willen hebben zodat u het in een App of op uw GPS kunt zetten graag dan een mailtje sturen naar info@metplezieropvakantie.nl

Reisbescheiden
Uw ontvangt vanuit ons uw reisbescheiden digitaal via de mail uiterlijk 3 week voor vertrek. Hierin ontvang u de fiets of wandelroutes, vouchers en alle andere belangrijke zaken voor uw vakantie. Heeft u binnen de 3 week een boeking gemaakt? Dan ontvang u de reisbescheiden z.s.m. na betaling van uw reis.

wilt u meer over onze algemene voorwaarden weten voordat u uw vakantie gaat boeken? klik dan hier

5-daagse fietsvakantie Waddenzee en IJsselmeer
 • 5 dagen
 • kies een datum
 • 2 personen
 • Reissom 0,00
 • Reserveringskosten € 20,00
Totaalbedrag 20,00
Boek deze reis
 • Deel deze reis
5-daagse fietsvakantie Waddenzee en IJsselmeer
 • in deze vakantie heeft u de mogelijkheid om de Waddeneilanden te bezoeken
 • Inclusief ontbijt
 • Inclusief bagagevervoer
vanaf € 359,- per persoon
Bekijk beschikbaarheid
 • Deel deze reis

Komt u er niet helemaal uit?

Neem contact met ons op via +31(0)6 13 29 50 66. Wij helpen u graag verder.

Boek deze reis