Kleinschalig
Aandacht voor de klant
Elke dag goed bereikbaar
banner kop van drenthe
 • cycling aankomst op zo en di
 • bag bagagevervoer inbegrepen
 • Gemengd kopie 40x40 gedeeltelijk trektocht
 • Dag tot dag
 • Inbegrepen/niet inbegrepen
 • Overnachtingen
 • Praktische informatie
 • Check beschikbaarheid & prijzen
Dag tot dag

Dag tot dag

Tijdens deze vakantie fietst u door de Kop van Drenthe. Het gebied verschilt van kilometer tot kilometer door de overgangen tussen zand, klei en moeras. Door de combinatie van stad en natuur zijn cultuur en vrije tijd hier nauw met elkaar verbonden. U komt door het Nationaal Park Drentsche Aa en het Fochteloërveen. Ook kunt u de Drentse geschiedenis ontdekken in het Drents Museum en het Gevangenismuseum Veenhuizen.

Dag 1: Aankomst in Zuidlaren

Vandaag komt u aan in Zuidlaren. Vanaf 16.00 uur bent u welkom in het Brinkhotel.  

Dag 2: fietsrondje rondom Zuidlaren (ca. 54 km)

Ontdek Nationaal Park Drentsche Aa per fiets en verken de 21 pittoreske dorpen en gehuchten die het gebied rijk is. Het park is voor meer dan 50% bedekt met landbouwgrond, maar er is ook een unieke manier om de natuur vanuit een ander perspectief te bewonderen. Maak een wandeling tussen de boomtoppen bij Buitencentrum Boomkroonpad, gelegen tussen de plaatsen Grolloo en Drouwen. In het bezoekerscentrum kunt u meer te weten komen over het bosleven en souvenirs kopen in het winkeltje. Geniet van een rondrit door het park en keer terug naar Brinkhotel Zuidlaren. Boek nu uw avontuur in Nationaal Park Drentsche Aa! Met onze fietsroute en boomkroonpad wandeling zult u een onvergetelijke ervaring beleven.

https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2022/12/drentsche-aa-2.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2022/12/fochtloerveen.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2022/12/hoofdbeeld-kop-van-drenthe.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2022/12/685a9833-marketing-drenthe-dag-4.jpg

Dag 3: Fietsen van Zuidlaren naar Roden (ca. 58 km)

Ontdek vandaag op de fiets de prachtige natuur van Nationaal Park Drentsche Aa dat inmiddels al 20 jaar bestaat. Het park heeft een unieke sfeer door de diversiteit aan landschappen en bijzondere natuur, gevormd tijdens de ijstijden. Na het genieten van al het natuurschoon, gaat de fietstocht verder naar de Drentse hoofdstad Assen, waar u een bezoek kunt brengen aan het Drents Museum of kunt ontspannen op een van de gezellige terrassen. De route gaat vervolgens langs het prachtige Fochteloërveen. U zult de komende twee nachten verblijven in Hotel Onder de Linden in het charmante dorp Roden.

Dag 4: Fietsrondje rondom Roden (ca. 56 km)

Vandaag staat er een indrukwekkende fietsroute op het programma met tal van hoogtepunten. Breng zeker een bezoek aan het Nationaal Gevangenismuseum Veenhuizen (entree niet inbegrepen), dat absoluut de moeite waard is. Verken daarna het unieke dorp Veenhuizen, met zijn rechte lanen en statige gebouwen, dat zich onderscheidt van andere dorpen. De route gaat verder door het prachtige hoogveengebied van Fochteloërveen, waar u kunt genieten van adembenemende uitzichten vanaf verschillende uitkijktorens en -platforms. Uitkijktoren Kolonieveld is hierbij een absolute aanrader. Vervolgens fietst u door naar Norg voordat u terugkeert naar Roden, waar u opnieuw overnacht in Hotel Onder de Linden.

https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2022/12/9a5a5113-drenthe-couple-day-2.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2022/12/290917teamhorsthuis_jho5351-copy.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2022/12/cdb_r6cb2635.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2022/12/cdb_r6cb2592.jpg

Dag 5: Fietsen vanaf Roden naar Zuidlaren (ca. 56 km)

Op de laatste dag van uw vakantie kunt u ’s ochtends uw bagage afgeven bij de receptie, die u later op de dag bij Brinkhotel in Zuidlaren kunt ophalen. Geniet vandaag van een prachtige waterrijke route! U fietst in de richting van Leek en langs het betoverende Leekstermeer, waar u kunt afkoelen met een verfrissende duik. Dit meer heeft nergens een diepte van meer dan anderhalve meter.

Vervolgens gaat u verder naar het Paterswoldemeer, dat tussen Haren, Eelde en Groningen ligt en in de 16e en 17e eeuw is ontstaan door veenafgraving. In Eelde heeft u de mogelijkheid om een uitstapje te maken naar het Internationaal Klompenmuseum, Museum de Buitenplaats voor figuratieve kunst of het Muziek Museum Vosbergen. De route gaat verder langs het schitterende Zuidlaardermeer en Molen(museum) de Wachter, een prachtige korenmolen uit 1851. Aan het einde van de middag fietst u weer terug naar Zuidlaren, waar u de auto kunt ophalen voor de terugreis.

Check beschikbaarheid & prijzen

Check beschikbaarheid & prijzen

hieronder vind je in de kalender als je hebt geselecteerd met hoeveel personen je wilt boeken en hoeveel kamers de prijs per aankomst mogelijkheid. Ook hebt u bij deze reis de mogelijkheid om dinerpakket wat inhoud dat u vanaf dag 1 t/m 4 elke dag diner hebt in het hotel (of op een paar honderd meter loopafstand). Ook kunt bij al onze fietsvakantie een e-bike of fiets bij huren van goede kwaliteit.

Stap 1: Aantal personen en kamerindeling
i

Stap 2: Selecteer uw vertrekdatum
i

 • Jouw geselecteerde vertrekdatum.
 • Deze vertrekdatum is nog beschikbaar.
 • Deze vertrekdatum is niet meer beschikbaar.

Stap 3: Ik wil e-bikes/fietsen huren of diners reserveren
i

Goed om te weten

Wil je deze tour op een andere datum boeken of met een eigen groep, neem dan contact op voor de mogelijkheden met info@metplezieropvakantie.nl of +31(0)6 – 13 29 50 66

"*" geeft vereiste velden aan

Persoonsgegevens deelnemers

Gegevens*
Aanhef
Voornaam
Achternaam
Geboortedatum
Lengte (indien e-bike/fiets)
 

Factuurgegevens

Extra wensen en voorkeuren

Preferenties zijn voorkeuren die, indien mogelijk, uitgevoerd worden en zijn meestal kosteloos. Indien er meerkosten bij komen kijken, dan nemen wij hierover vantevoren contact met u op voordat de boeking definitief wordt gemaakt
Essenties zijn eisen die voor u essentieel zijn om uw reis te boeken. Wij nemen na ontvangst van uw reisaanvraag contact met u op over de mogelijkheden en eventuele kosten.
Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 4 x overnachting, incl. ontbijt
 • bagagetransport
 • routebeschrijvingen
 • gratis parkeren bij het eerste hotel
Niet inbegrepen
 • Toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n)
 • Entreegelden en niet genoemde maaltijden
 • Fietshuur**
 • Reserveringskosten (€ 20 per boeking)

Mocht u extra opties willen  zoals een dinerpakket, lunchpakket, of een huisdier willen meenemen neem dan contact op met +31(0)6 – 13295066 of  info@metpezieropvakantie.nl.  Wij staan altijd voor u  klaar om met uw mee te denken en indien gewenst maatwerk te leveren.

 

** mocht u fietsen of e-bikes bij huren dan staan deze standaard vanaf de tweede dag vanaf 10:00 uur voor u klaar en dienen deze laatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer ingeleverd te worden.

Overnachtingen

Overnachtingen

In deze fietsvakantie maken we gebruik van goede ***hotels. De hieronder genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Uiteraard wordt u hierover vooraf geïnformeerd.

Praktische informatie

Praktische informatie

Fietshuur
Als u niet zelf uw fiets mee wil nemen, kunt u ervoor kiezen om een fiets te huren. Bij ons kunt u bij elke fietsvakantie kiezen om een normale fiets met versnellingen of een e-bike bij te boeken. Vergeet u dan niet om uw lichaamslengte door te geven aan ons? Dan zorgen wij ervoor dat u de juiste fiets krijgt voor uw fietsvakantie! Bij het huren bent u zelf verantwoordelijk voor een lekke band, hebt u bij uw gehuurde e-bike problemen met de de accu of motor, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en wij regelen dit voor u!

Bagage
Uw koffer (max. 1 koffer p.p. van 20 kilo) wordt door ons van Hotel naar Hotel gebracht. Iedere dag halen wij vanaf 09:00 uur uw koffer op en voor 17:00 uur staat uw koffer bij het volgende hotel. We zullen zorgvuldig uw bagage omgaan, echter kunnen er altijd deukjes, krassen of andere kleine beschadigingen ontstaan aan uw koffer. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk.

GPX-bestanden
Voor alle vakanties zijn er GPX-bestanden op aanvraag te verkrijgen. Als u de bestanden graag zou willen hebben zodat u het in een App of op uw GPS kunt zetten graag dan een mailtje sturen naar info@metplezieropvakantie.nl

Reisbescheiden
Uw ontvangt vanuit ons uw reisbescheiden digitaal via de mail uiterlijk 3 week voor vertrek. Hierin ontvang u de fiets of wandelroutes, vouchers en alle andere belangrijke zaken voor uw vakantie. Heeft u binnen de 3 week een boeking gemaakt? Dan ontvang u de reisbescheiden z.s.m. na betaling van uw reis.

wilt u meer over onze algemene voorwaarden weten voordat u uw vakantie gaat boeken? klik dan hier

5-daagse fietsvakantie De kop van Drenthe
 • 5 dagen
 • kies een datum
 • 2 personen
 • Reissom 0,00
 • Reserveringskosten € 20,00
Totaalbedrag 20,00
Boek deze reis
 • Deel deze reis
5-daagse fietsvakantie De kop van Drenthe
 • Ontdek het Nationaal Park Drentsche Aa
 • Inclusief ontbijt
 • Fietsvakantie met bagagevervoer
vanaf € 339,- per persoon
Bekijk beschikbaarheid
 • Deel deze reis

Komt u er niet helemaal uit?

Neem contact met ons op via +31(0)6 13 29 50 66. Wij helpen u graag verder.

Boek deze reis