Kleinschalig
Aandacht voor de klant
Elke dag goed bereikbaar

5-daagse fietsvakantie "Door de Drentse bossen en heide"

banner 1 1920x427
 • cycling aankomst op wo
 • bag bagagevervoer inbegrepen
 • Gemengd kopie 40x40 gemengd
 • Dag tot dag
 • Inbegrepen/niet inbegrepen
 • Overnachtingen
 • Praktische informatie
 • Check beschikbaarheid & prijzen
Dag tot dag

Dag tot dag

Tijdens deze vakantie fietst u door Drentse Bossen en over de heide.

Dag 1: aankomst in Borger

U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel in Borger. U verblijft de komende twee nachten in Hotel Bieze. 

Dag 2: fietsrondje rondom Borger (ca. 58 km)

Verken de prachtige bosrijke omgeving van Borger op de fiets en ontdek de overvloed aan hunebedden in het gebied. Bij Borger vind je zelfs vijf van deze historische bezienswaardigheden op een rij. Verderop wacht het Hunebedcentrum, waar je alles te weten kunt komen over de oertijd, het grootste hunebed van Nederland en het leven van de hunebedbouwers.

Vervolg je tocht door de boswachterij van Exloo en ontdek nog meer sporen uit het verleden, zoals de fascinerende pingoruïne. Breng een bezoek aan het informatiecentrum naast de schaapskooi in Exloo en leer alles over de schaapskudde die hier graast.

In boswachterij Odoorn vind je het schapenpark, een adembenemend heidelandschap. Rust even uit bij het unieke theehuis met uitkijktoren “Poolshoogte” voordat je weer terugfietst naar Borger.

https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/01/karin-broekhuijsen_brl2138.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/01/balloerveld-hei-en-klokjes.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/01/natuur-gijs-versteeg-highres-2-2.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/01/9a5a4273-drenthe-couple-day-2.jpg

Dag 3: Van Borger naar Dwingeloo (ca. 58 km)

Ontdek het prachtige Drouwenerzand op de fiets en bezoek het Boomkroonpad, waar je het bos van de Hondsrug van boven kunt bewonderen. Daarna fiets je door de boswachterij Schoonloo en kom je aan in museumdorp Orvelte, een levendig en gastvrij dorp waar mensen nog steeds in authentieke omgevingen wonen en werken, die de sfeer uitademen van een 19e-eeuws Drents esdorp.

In Westerbork vind je het museum van papierknipkunst, voordat je vlak voor aankomst in Dwingeloo door het prachtige Nationaal Park Dwingelderveld fietst. Dit gebied is het grootste natte heidegebied van West-Europa en is aangewezen als Natura 2000-gebied.

Verblijf de komende twee nachten in het prachtige Hotel Wesseling in Dwingeloo en geniet van al het moois dat deze regio te bieden heeft.

Dag 4: rondje rondom Dwingeloo (ca. 60 km)

Op deze fietsroute verken je het prachtige Holtingerveld op weg naar Frederiksoord, waar je kennismaakt met de kolonie van Weldadigheid. Deze bijzondere plek is in 2021 toegevoegd aan de lijst van UNESCO werelderfgoed. In Vledder kun je het museum van valse kunst bezoeken en de indrukwekkende vervalsingen van kunstwerken bewonderen, zoals de Mona Lisa op slechts 1 meter afstand.

Daarna fiets je langs de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold en geniet je van de prachtige omgeving terwijl je langs gezellige brinkdorpen zoals Diever fietst. De route eindigt weer in het mooie Dwingeloo.

https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/01/9a5a3502-drenthe-couple-day-1.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/01/karin-broekhuijsen_brl3382.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/01/9a5a3760-drenthe-couple-day-1.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/01/tid_aaldrik-pot_z7a1242.jpg

Dag 5: van Dwingeloo naar Borger (ca. 58 km)

Op de laatste dag van deze fietsvakantie verken je Nationaal Park Drents-Friese Wold en het prachtige Hijkerveld, een van de grootste heidevelden in Drenthe. Vervolgens fiets je naar voormalig kamp Westerbork, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 100.000 mensen, voornamelijk joden, werden gedeporteerd naar vernietigingskampen in Polen en Duitsland. Het herinneringscentrum biedt een indrukwekkend en ontroerend verhaal over het leven van de slachtoffers en overlevenden.

De fietsroute gaat verder door boswachterij Grolloo voordat je terugkeert naar Borger. Eenmaal aangekomen bij de auto is je onvergetelijke fietsvakantie in Drenthe tot een einde gekomen.

Check beschikbaarheid & prijzen

Check beschikbaarheid & prijzen

hieronder vind je in de kalender als je hebt geselecteerd met hoeveel personen je wilt boeken en hoeveel kamers de prijs per aankomst mogelijkheid. Ook hebt u bij deze reis de mogelijkheid om dinerpakket wat inhoud dat u vanaf dag 1 t/m 4 elke dag diner hebt in het hotel (of op een paar honderd meter loopafstand). Ook kunt bij al onze fietsvakantie een e-bike of fiets bij huren van goede kwaliteit.

Stap 1: Aantal personen en kamerindeling
i

Stap 2: Selecteer uw vertrekdatum
i

 • Jouw geselecteerde vertrekdatum.
 • Deze vertrekdatum is nog beschikbaar.
 • Deze vertrekdatum is niet meer beschikbaar.

Stap 3: Ik wil e-bikes/fietsen huren of diners reserveren
i

Goed om te weten

Wil je deze tour op een andere datum boeken of met een eigen groep, neem dan contact op voor de mogelijkheden met info@metplezieropvakantie.nl of +31(0)6 – 13 29 50 66

"*" geeft vereiste velden aan

Persoonsgegevens deelnemers

Gegevens*
Aanhef
Voornaam
Achternaam
Geboortedatum
Lengte (indien e-bike/fiets)
 

Factuurgegevens

Extra wensen en voorkeuren

Preferenties zijn voorkeuren die, indien mogelijk, uitgevoerd worden en zijn meestal kosteloos. Indien er meerkosten bij komen kijken, dan nemen wij hierover vantevoren contact met u op voordat de boeking definitief wordt gemaakt
Essenties zijn eisen die voor u essentieel zijn om uw reis te boeken. Wij nemen na ontvangst van uw reisaanvraag contact met u op over de mogelijkheden en eventuele kosten.
Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 4 x overnachting, incl. ontbijt
 • bagagetransport
 • routebeschrijvingen
 • gratis parkeren bij het eerste hotel
Niet inbegrepen
 • toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n.)
 • entreegelden en niet genoemde maaltijden
 • fietshuur **
 • reserveringskosten (€ 20 per boeking)

Mocht u extra opties willen zoals een dinerpakket, lunchpakket of een huisdier willen meenemen neem dan contact op met +31(0)6-13295066 of info@metplezieropvakantie.nl. Wij staan altijd voor u klaar om met u mee te denken en indien gewenst maatwerk te leveren.

** Mocht u fietsen of e-bikes bijhuren dan staan deze standaard vanaf de tweede dag vanaf 10:00 uur voor u klaar en dienen deze op de laatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer ingeleverd te worden.

Overnachtingen

Overnachtingen

In deze fietsvakantie maken we gebruik van goede ***hotels. De hieronder genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Uiteraard wordt u hierover vooraf geïnformeerd.

Praktische informatie

Praktische informatie

Fietshuur
Als u niet zelf uw fiets mee wil nemen, kunt u ervoor kiezen om een fiets te huren. Bij ons kunt u bij elke fietsvakantie kiezen om een normale fiets met versnellingen of een e-bike bij te boeken. Vergeet u dan niet om uw lichaamslengte door te geven aan ons? Dan zorgen wij ervoor dat u de juiste fiets krijgt voor uw fietsvakantie! Bij het huren bent u zelf verantwoordelijk voor een lekke band, hebt u bij uw gehuurde e-bike problemen met de de accu of motor, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en wij regelen dit voor u!

Bagage
Uw koffer (max. 1 koffer p.p. van 20 kilo) wordt door ons van Hotel naar Hotel gebracht. Iedere dag halen wij vanaf 09:00 uur uw koffer op en voor 17:00 uur staat uw koffer bij het volgende hotel. We zullen zorgvuldig uw bagage omgaan, echter kunnen er altijd deukjes, krassen of andere kleine beschadigingen ontstaan aan uw koffer. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk.

GPX-bestanden
Voor alle vakanties zijn er GPX-bestanden op aanvraag te verkrijgen. Als u de bestanden graag zou willen hebben zodat u het in een App of op uw GPS kunt zetten graag dan een mailtje sturen naar info@metplezieropvakantie.nl

Reisbescheiden
Uw ontvangt vanuit ons uw reisbescheiden digitaal via de mail uiterlijk 3 week voor vertrek. Hierin ontvang u de fiets of wandelroutes, vouchers en alle andere belangrijke zaken voor uw vakantie. Heeft u binnen de 3 week een boeking gemaakt? Dan ontvang u de reisbescheiden z.s.m. na betaling van uw reis.

wilt u meer over onze algemene voorwaarden weten voordat u uw vakantie gaat boeken? klik dan hier

5-daagse fietsvakantie Door de Drentse bossen en heide
 • 5 dagen
 • kies een datum
 • 2 personen
 • Reissom 0,00
 • Reserveringskosten € 20,00
Totaalbedrag 20,00
Boek deze reis
 • Deel deze reis
5-daagse fietsvakantie Door de Drentse bossen en heide
 • prachtige bossen en de heide in Drenthe
 • Inclusief ontbijt
 • Inclusief bagagevervoer
vanaf € 309,- per persoon
Bekijk beschikbaarheid
 • Deel deze reis

Komt u er niet helemaal uit?

Neem contact met ons op via +31(0)6 13 29 50 66. Wij helpen u graag verder.

Boek deze reis

Vergelijkbare fietsvakanties

Met plezier op vakantie heeft een aantal fietsvakanties die overeenkomsten hebben met deze fietsvakantie. Dit zijn onder andere de volgende vakanties:

Wat klanten van onze fietsvakanties en wandelvakanties vinden.

Lekker gewandeld in het mooie Twente

Samen met mijn vrouw heb ik vier dagen leuk gewandeld in Twente. De wandelknooppunten met kleurencodes was even wennen, maar was daarna perfect. Het hotel was basic, maar goed schoon en klantvriendelijk.

fav Anoniem, september 2022

Fietsvakantie Hanzesteden

Vijf dagen genoten van Friesland. Mooie en goed uitgewerkte routes. Eenvoudige hotels, maar bijzonder gastvrij en op bijzondere locaties aan het water. Bagagevervoer was perfect geregeld.

fav Anoniem, Mei 2022