Kleinschalig
Aandacht voor de klant
Elke dag goed bereikbaar

5-daagse fietsvakantie 7 steden Friesland

Naamloos-4
 • cycling aankomst op maandag
 • bag bagagevervoer inbegrepen
 • Gemengd kopie 40x40 gedeeltelijke rondreis
 • Dag tot dag
 • Inbegrepen/niet inbegrepen
 • Overnachtingen
 • Praktische informatie
 • Check beschikbaarheid & prijzen
Dag tot dag

Dag tot dag

Gedurende de 5-daagse fietsvakantie 7 steden Friesland kunt u genieten van de historische Friese steden Sneek, Hindeloopen, Stavoren, Bolsward, Workum, Sloten en IJlst . Stavoren en Bolsward waren sinds de middeleeuwen zelfs Hanzesteden. Hindeloopen, waar u verblijft, had ook handelsrelaties met de Hanze, maar werd zelf geen Hanzestad. Hoewel sommige bronnen de status van Stavoren en Bolsward als Hanzesteden betwisten, suggereren de gunstige ligging en connecties met de scheepvaart dat deze steden waarschijnlijk wel deel uitmaakten van het Hanze-netwerk. U kunt ervoor kiezen om zelf de fascinerende geschiedenis van de (Hanze)steden te ontdekken, of om te genieten van de charmante monumenten, diverse musea en gezellige terrasjes die deze steden te bieden hebben. De keuze is aan u!

Dag 1: Aankomst in Hindeloopen

U verblijft in een bescheiden appartement op een bijzondere plek, namelijk in het hart van de jachthaven van het Friese Hindeloopen in het SkipsHotel.

Dag 2: Fietsrondje rondom Hindeloopen (ca. 55 km)

Begin uw dag met een heerlijk ontbijt bij de croissanterie in de prachtige Frieze jachthaven van Hindeloopen, voordat u het schaatsmuseum bezoekt en de rijke geschiedenis van het schaatsen en de legendarische Friese Elfstedentocht bewondert. In dit museum heeft elke winnaar van de Elfstedentocht zijn eigen vitrine, inclusief de beroemde stempelkaart van Piet Kleine.

Daarna gaat u op weg naar Stavoren, een stad die sinds 1285 lid was van de Hanze en waar u het beeld van de Vrouwe van Stavoren kunt bewonderen, bekend van het gelijknamige verhaal. Vervolgens fietst u langs het prachtige IJsselmeer naar Oudemirdum en door de nabijgelegen bossen, langs het watergebied “De Fluezen”, terug naar de idyllische jachthaven van Hindeloopen. Geniet van een schilderachtige fietstocht en ontdek de vele hoogtepunten van deze historische regio.

https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/hindeloopen.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/hindeloopen-1.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/ijsselmeer.jpg

Dag 3: Fietsen van Hindeloopen naar Sneek (ca. 50 km)

Tijdens uw fietstocht langs pittoreske Friese meren en charmante dorpjes, komt u onder andere door het historische palingdorp Heeg. Tot na de Tweede Wereldoorlog werd hier verse paling per schip vervoerd naar Londen, met behulp van speciale palingaken. U fietst verder langs de indrukwekkende houtzaagmolen De Rat in de stad IJlst, voordat u arriveert in Sneek voor een overnachting. In Sneek kunt u een bezoek brengen aan het scheepvaartmuseum of aan het Nationale Modelspoormuseum. Geniet van de schoonheid van deze regio terwijl u zich onderdompelt in de rijke cultuur en geschiedenis van Friesland. U eindigt de dag bij de vakantieboerderij Broeresloot.

Dag 4: Fietsrondje rondom Sneek (ca. 35, 59 of 62 km)

Vandaag heeft u de keuze uit verschillende Friese fietsroutes in de omgeving van Sneek. Kies bijvoorbeeld voor een ontspannen rondje van ongeveer 35 kilometer rondom het prachtige Snekermeer. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het Kameleondorp Terherne en het schilderachtige Joure, bekend van de beroemde koffieproducent Douwe Egberts. Wilt u meer uitdaging? Kies dan voor de fietsroute naar Franeker (ca. 62 km) waar u het indrukwekkende Kaatsmuseum en het Planetron Eise Eisinga kunt bezoeken. Of maak een uitstapje naar de historische stad Leeuwarden (ca. 59 km) en verken deze prachtige stad op de fiets. Ervaar de schoonheid van Friesland terwijl u geniet van een actieve en avontuurlijke dag.

https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Sneek.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Friesland.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Friesland-1.jpg

Dag 5: Fietsen van Sneek naar Hindeloopen (ca. 42 km)

Op de laatste dag van uw fietsvakantie verkent u de prachtige Friese steden Bolsward en Stavoren, beiden voormalige Hanzesteden. Tijdens deze route fietst u ook door het charmante stadje Workum en het bekende aardewerkdorp Makkum. Bewonder onderweg de mooie bezienswaardigheden en geniet van het schilderachtige Friese landschap. Bij aankomst bij het Skipshotel komt er helaas alweer een einde aan uw avontuurlijke fietsvakantie.

Check beschikbaarheid & prijzen

Check beschikbaarheid & prijzen

hieronder vind je in de kalender als je hebt geselecteerd met hoeveel personen je wilt boeken en hoeveel kamers de prijs per aankomst mogelijkheid. Ook kunt bij al onze fietsvakantie een e-bike of fiets bij huren van goede kwaliteit.

Stap 1: Aantal personen en kamerindeling
i

Stap 2: Selecteer uw vertrekdatum
i

 • Jouw geselecteerde vertrekdatum.
 • Deze vertrekdatum is nog beschikbaar.
 • Deze vertrekdatum is niet meer beschikbaar.

Stap 3: Ik wil e-bikes/fietsen huren of diners reserveren
i

Goed om te weten

Wil je deze tour op een andere datum boeken of met een eigen groep, neem dan contact op voor de mogelijkheden met info@metplezieropvakantie.nl of +31(0)6 – 13 29 50 66

"*" geeft vereiste velden aan

Persoonsgegevens deelnemers

Gegevens*
Aanhef
Voornaam
Achternaam
Geboortedatum
Lengte (indien e-bike/fiets)
 

Factuurgegevens

Extra wensen en voorkeuren

Preferenties zijn voorkeuren die, indien mogelijk, uitgevoerd worden en zijn meestal kosteloos. Indien er meerkosten bij komen kijken, dan nemen wij hierover vantevoren contact met u op voordat de boeking definitief wordt gemaakt
Essenties zijn eisen die voor u essentieel zijn om uw reis te boeken. Wij nemen na ontvangst van uw reisaanvraag contact met u op over de mogelijkheden en eventuele kosten.
Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 4x overnachting, incl. ontbijt
 • bagagetransport
 • routebeschrijvingen
 • gratis parkeren bij het eerste hotel
Niet inbegrepen
 • Toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n)
 • Entreegelden en niet genoemde maaltijden
 • Reserveringskosten (€ 20 per boeking)

Mocht u extra opties willen  zoals een dinerpakket, lunchpakket, of een huisdier willen meenemen neem dan contact op met +31(0)6 – 13295066 of  info@metpezieropvakantie.nl.  Wij staan altijd voor u  klaar om met uw mee te denken en indien gewenst maatwerk te leveren.

** Mocht u fietsen of e-bikes bijhuren dan staan deze standaard vanaf de tweede dag vanaf 10:00 uur voor u klaar en dienen deze op de laatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer ingeleverd te worden.

Overnachtingen

Overnachtingen

In deze fietsvakantie maken we gebruik van simpele appartementen. De hieronder genoemde appartementen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Uiteraard wordt u hierover vooraf geïnformeerd.

Praktische informatie

Praktische informatie

Fietshuur
Als u niet zelf uw fiets mee wil nemen, kunt u ervoor kiezen om een fiets te huren. Bij ons kunt u bij elke fietsvakantie kiezen om een normale fiets met versnellingen of een e-bike bij te boeken. Vergeet u dan niet om uw lichaamslengte door te geven aan ons? Dan zorgen wij ervoor dat u de juiste fiets krijgt voor uw fietsvakantie! Bij het huren bent u zelf verantwoordelijk voor een lekke band, hebt u bij uw gehuurde e-bike problemen met de de accu of motor, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en wij regelen dit voor u!

Bagage
Uw koffer (max. 1 koffer p.p. van 20 kilo) wordt door ons van Hotel naar Hotel gebracht. Iedere dag halen wij vanaf 09:00 uur uw koffer op en voor 17:00 uur staat uw koffer bij het volgende hotel. We zullen zorgvuldig uw bagage omgaan, echter kunnen er altijd deukjes, krassen of andere kleine beschadigingen ontstaan aan uw koffer. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk.

GPX-bestanden
Voor alle vakanties zijn er GPX-bestanden op aanvraag te verkrijgen. Als u de bestanden graag zou willen hebben zodat u het in een App of op uw GPS kunt zetten graag dan een mailtje sturen naar info@metplezieropvakantie.nl

Reisbescheiden
Uw ontvangt vanuit ons uw reisbescheiden digitaal via de mail uiterlijk 3 week voor vertrek. Hierin ontvang u de fiets of wandelroutes, vouchers en alle andere belangrijke zaken voor uw vakantie. Heeft u binnen de 3 week een boeking gemaakt? Dan ontvang u de reisbescheiden z.s.m. na betaling van uw reis.

wilt u meer over onze algemene voorwaarden weten voordat u uw vakantie gaat boeken? klik dan hier

5-daagse fietsvakantie 7 steden Friesland
 • 5 dagen
 • kies een datum
 • 2 personen
 • Reissom 0,00
 • Reserveringskosten € 20,00
Totaalbedrag 20,00
Boek deze reis
 • Deel deze reis
5-daagse fietsvakantie 7 steden Friesland
 • geniet van de prachtige Friese Hanzesteden
 • Inclusief ontbijt
 • Inclusief bagagevervoer
vanaf € 369,- per persoon
Bekijk beschikbaarheid
 • Deel deze reis

Komt u er niet helemaal uit?

Neem contact met ons op via +31(0)6 13 29 50 66. Wij helpen u graag verder.

Boek deze reis

Vergelijkbare fietsvakanties

Met plezier op vakantie heeft een aantal fietsvakanties die overeenkomsten hebben met de 5-daagse fietsvakantie 7 steden Friesland. Dit zijn onder andere:

Wat klanten van onze fietsvakanties en wandelvakanties vinden.

Lekker gewandeld in het mooie Twente

Samen met mijn vrouw heb ik vier dagen leuk gewandeld in Twente. De wandelknooppunten met kleurencodes was even wennen, maar was daarna perfect. Het hotel was basic, maar goed schoon en klantvriendelijk.

fav Anoniem, september 2022

Fietsvakantie Hanzesteden

Vijf dagen genoten van Friesland. Mooie en goed uitgewerkte routes. Eenvoudige hotels, maar bijzonder gastvrij en op bijzondere locaties aan het water. Bagagevervoer was perfect geregeld.

fav Anoniem, Mei 2022