Kleinschalig
Aandacht voor de klant
Elke dag goed bereikbaar

4-daagse wandelvakantie door het landschap van Twente

banner 5 Twente 1920x426
 • Wandelen 40x40 aankomst dagelijks
 • standplaatsvakantie standplaats
 • Dag tot dag
 • Inbegrepen/niet inbegrepen
 • Overnachtingen
 • Praktische informatie
 • Check beschikbaarheid & prijzen
Dag tot dag

Dag tot dag

Ootmarsum staat bekend als het kunststadje van Twente, er zijn vakwerkhuisjes, kinderkopjes en oude waterputten. het is net of je terug in de tijd gaat. In Ootmarsum kun je genoeg doen er is veel kunst, verschillende musea, markten en restaurants, en bovendien een hele mooie natuur.

Dag 1: aankomst in Ootmarsum in het prachtige Twente

Ontdek het middeleeuwse stadje Ootmarsum in Twente met zijn charmante vakwerkhuisjes, geplaveide straatjes en oude waterputten. Bezoek het openluchtmuseum, waar u zich in het oude Twente waant, met 18 authentieke gebouwen die het leven van zo’n 100 jaar geleden weergeven. Verken ook de kunstzinnige kant van Ootmarsum met zijn diverse galerieën en kunstvormen.

Geniet van uw verblijf in Hotel Wyllandrie, een gezellig en gastvrij hotel gelegen op de top van de Kuipersberg en omringd door de prachtige Twentse natuur. De Kuiperberg is een 71 meter hoge heuvel die zich uitstrekt van Ootmarsum tot Uelsen in Duitsland en onderdeel uitmaakt van het stuwwalcomplex. Herkenbaar aan de hoge en lagere heuvelcomplexen met enkele dalen, biedt deze heuvel een panoramisch uitzicht op de omgeving. Mis deze unieke ervaring niet en boek uw verblijf vandaag nog!

https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/01/HR-00288-Ootmarsum-Hotel-wyllandrie-Kuiperberg-1-600x426-1.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/01/HR-00294-Ootmarsum-Hotel-Wyllandrie-Ootmarsum-600x426-1.jpg
https://www.metplezieropvakantie.nl/wp-content/uploads/2023/01/HR-00289-Ootmarsum-Hotel-Wyllandrie-Kuiperberg-2-600x426-1.jpg

Dag 2 t/m dag 4 wandelen door Twente (keuze uit ca. 15 tot 24 km)

Er zijn ongeveer 10 prachtige wandelroutes beschikbaar in de omgeving van Ootmarsum, variërend in lengte van 15 tot 24 km, die u meenemen door diverse natuurgebieden met adembenemende landschappen. Dit gebied staat bekend als “De tuin van Nederland” en is gevuld met schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes die zich door oude bossen en houtwallen slingeren. Het Springendal, dat op de stuwwal van Ootmarsum ligt, is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer, waardoor u in alle rust kunt genieten van de uitgestrekte bossen en pittoreske dorpjes. Bovendien kunt u in overleg met uw reisorganisatie uw hond meenemen om samen te genieten van het Twentse landschap.

Een ander indrukwekkend gebied om te wandelen is het Natura 2000 gebied Achter de Voort, Agelerbroek en Voltherhoek (AVAV). Dit gebied ligt tussen de stuwwal van Ootmarsum en de Stuwwal van Oldenzaal en is een van de grootste aaneengesloten broekbossen van Nederland. Door de rijke ondergrond en de waterhuishouding van het gebied zijn er veel verschillende planten- en diersoorten te vinden.

Een ander opmerkelijk kenmerk van de omgeving zijn de mandercirkels, ook wel bekend als de Cirkels van Jannink of Beha van Jannink, die het grootste landschapskunstproject van Nederland vormen. Deze cirkelvormige terreinen, oorspronkelijk ontgonnen als landbouwakkers op de Noordelijke Manderheide bij Mander, zijn een uniek gezicht en een populaire bestemming voor wandelaars. Het Dal van de Mosbeek is ook een geweldig gebied om te wandelen, met prachtige bronnen, beken en zeldzame flora en fauna.

Als u op zoek bent naar een adembenemend uitzicht, kunt u de Galgenberg bezoeken en genieten van het prachtige landschap vanaf het bezoekerscentrum de Molen van Frans. Kortom, er zijn talloze mogelijkheden om te genieten van het Twentse landschap en de natuurlijke schoonheid van de omgeving van Ootmarsum.

Check beschikbaarheid & prijzen

Check beschikbaarheid & prijzen

hieronder vind je in de kalender als je hebt geselecteerd met hoeveel personen je wilt boeken en hoeveel kamers de prijs per aankomst mogelijkheid. Ook hebt u bij deze reis de mogelijkheid om dinerpakket wat inhoud dat u vanaf dag 1 t/m 3 elke dag diner hebt in het hotel (of op een paar honderd meter loopafstand).

Stap 1: Aantal personen en kamerindeling
i

Stap 2: Selecteer uw vertrekdatum
i

 • Jouw geselecteerde vertrekdatum.
 • Deze vertrekdatum is nog beschikbaar.
 • Deze vertrekdatum is niet meer beschikbaar.

Stap 3: Ik wil diners reserveren
i

Goed om te weten

Wil je deze tour op een andere datum boeken of met een eigen groep, neem dan contact op voor de mogelijkheden met info@metplezieropvakantie.nl of +31(0)6 – 13 29 50 66

"*" geeft vereiste velden aan

Persoonsgegevens deelnemers

Gegevens*
Aanhef
Voornaam
Achternaam
Geboortedatum
Lengte (indien e-bike/fiets)
 

Factuurgegevens

Extra wensen en voorkeuren

Preferenties zijn voorkeuren die, indien mogelijk, uitgevoerd worden en zijn meestal kosteloos. Indien er meerkosten bij komen kijken, dan nemen wij hierover vantevoren contact met u op voordat de boeking definitief wordt gemaakt
Essenties zijn eisen die voor u essentieel zijn om uw reis te boeken. Wij nemen na ontvangst van uw reisaanvraag contact met u op over de mogelijkheden en eventuele kosten.
Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 3x overnachting, incl. ontbijt
 • routebeschrijvingen
 • gratis parkeren bij het hotel
Niet inbegrepen
 • Toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n)
 • Entreegelden en niet genoemde maaltijden
 • Reserveringskosten (€ 20 per boeking)

Mocht u extra opties willen  zoals een dinerpakket, lunchpakket, of een huisdier willen meenemen neem dan contact op met +31(0)6 – 13295066 of  info@metpezieropvakantie.nl.  Wij staan altijd voor u  klaar om met uw mee te denken en indien gewenst maatwerk te leveren.

Overnachtingen

Overnachtingen

In deze wandelvakantie maken we gebruik van ***hotel. De hieronder genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Uiteraard wordt u hierover vooraf geïnformeerd.

Praktische informatie

Praktische informatie

GPX-bestanden
Voor alle vakanties zijn er GPX-bestanden op aanvraag te verkrijgen. Als u de bestanden graag zou willen hebben zodat u het in een App of op uw GPS kunt zetten graag dan een mailtje sturen naar info@metplezieropvakantie.nl

Reisbescheiden
Uw ontvangt vanuit ons uw reisbescheiden digitaal via de mail uiterlijk 3 week voor vertrek. Hierin ontvang u de fiets of wandelroutes, vouchers en alle andere belangrijke zaken voor uw vakantie. Heeft u binnen de 3 week een boeking gemaakt? Dan ontvang u de reisbescheiden z.s.m. na betaling van uw reis.

wilt u meer over onze algemene voorwaarden weten voordat u uw vakantie gaat boeken? klik dan hier

4-daagse wandelvakantie door het landschap van Twente
 • 4 dagen
 • kies een datum
 • 2 personen
 • Reissom 0,00
 • Reserveringskosten € 20,00
Totaalbedrag 20,00
Boek deze reis
 • Deel deze reis
4-daagse wandelvakantie door het landschap van Twente
 • gastvrij hotel
 • inclusief logies en ontbijt
 • in het prachtige kunstenaarsdorp Ootmarsum
vanaf € 199,- per persoon
Bekijk beschikbaarheid
 • Deel deze reis

Komt u er niet helemaal uit?

Neem contact met ons op via +31(0)6 13 29 50 66. Wij helpen u graag verder.

Boek deze reis