Kleinschalig
Aandacht voor de klant
Elke dag goed bereikbaar
banner 1920x560 paars
 • cycling Fietsvakantie
 • bag Inclusief bagagevervoer
 • Gemengd kopie 40x40 Deels trektocht
 • Dag tot dag
 • Inbegrepen/niet inbegrepen
 • Overnachtingen
 • Praktische informatie
 • Check beschikbaarheid & prijzen
Dag tot dag

Dag tot dag

Ontdek het prachtige noorden van Nederland op de fiets tijdens een geweldige vakantie op de Hondsrug! Tijdens deze vijfdaagse tocht komt u langs alle hoogtepunten van Groningen en Drenthe, terwijl u geniet van de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Elke dag volgt u een mooie fietsroute en ’s avonds kunt u ontspannen in een comfortabel hotel, waar uw bagage al op u wacht. Leer meer over de rijke cultuur en geschiedenis van de Hondsrug en bezoek interessante bezienswaardigheden zoals het Hunebedcentrum en voormalig Kamp Westerbork.

Dag 1: aankomst in Zuidlaren

Geniet van een prachtig verblijf in het Brinkhotel in Zuidlaren, waar u de komende twee nachten zult doorbrengen. Zuidlaren staat bekend om zijn historische brinken, voormalige verzamelplaatsen voor vee die tegenwoordig zijn omgetoverd tot sfeervolle pleinen met groene bomen en grasvelden. Met maar liefst 7 brinken heeft Zuidlaren de titel van groenste dorp van Europa verdiend. Maak kennis met deze unieke omgeving en ontdek de rijke geschiedenis van dit prachtige dorp. Kom tot rust in het Brinkhotel en geniet van alles wat Zuidlaren te bieden heeft!

Dag 2: van Zuidlaren naar Borger (ca. 55 km)

Ontdek het prachtige landschap van Noord-Nederland terwijl u fietst van Zuidlaren naar Assen. Onderweg kunt u het Drents Museum bezoeken of ontspannen op één van de vele terrasjes in Assen. Vervolgens fietst u door naar het Boomkroonpad, waar u over een spectaculaire stalen constructie wandelt en een uniek uitzicht krijgt op de boomtoppen. Geniet ook van de vele hunebedden in de omgeving van Drouwen en breng een bezoek aan het fascinerende Hunebedcentrum voordat u aankomt bij uw Hotel Bieze.

Dag 3 van Borger naar Zuidlaren (ca. 57 km)

Op de laatste dag van uw fietsvakantie door het noorden van Nederland, brengt u eerst een bezoek aan het indrukwekkende Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Dit centrum herdenkt de donkere periode van 1940 tot 1945. Daarna fietst u door het prachtige Nationaal Park Drentsche Aa naar het idyllische dorpje Anloo. Dit gebied staat bekend om zijn goed bewaarde beek- en esdorpenlandschap met Saksische boerderijen, velden en weilanden. Vervolgens fietst u door het bosrijke Strubben Kniphorstbosch terug naar Zuidlaren. Helaas komt er dan een einde aan deze onvergetelijke fietsvakantie.

Check beschikbaarheid & prijzen

Check beschikbaarheid & prijzen

hieronder vind je in de kalender als je hebt geselecteerd met hoeveel personen je wilt boeken en hoeveel kamers de prijs per aankomst mogelijkheid. Ook hebt u bij deze reis de mogelijkheid om dinerpakket wat inhoud dat u vanaf dag 1 en 2 elke dag diner hebt in het hotel (of op een paar honderd meter loopafstand). Ook kunt bij al onze fietsvakantie een e-bike of fiets bij huren van goede kwaliteit.

Stap 1: Aantal personen en kamerindeling
i

Stap 2: Selecteer uw vertrekdatum
i

 • Jouw geselecteerde vertrekdatum.
 • Deze vertrekdatum is nog beschikbaar.
 • Deze vertrekdatum is niet meer beschikbaar.

Stap 3: Ik wil e-bikes/fietsen huren of diners reserveren
i

Goed om te weten

Wil je deze tour op een andere datum boeken of met een eigen groep, neem dan contact op voor de mogelijkheden met info@metplezieropvakantie.nl of +31(0)6 – 13 29 50 66

"*" geeft vereiste velden aan

Persoonsgegevens deelnemers

Gegevens*
Aanhef
Voornaam
Achternaam
Geboortedatum
Lengte (indien e-bike/fiets)
 

Factuurgegevens

Extra wensen en voorkeuren

Preferenties zijn voorkeuren die, indien mogelijk, uitgevoerd worden en zijn meestal kosteloos. Indien er meerkosten bij komen kijken, dan nemen wij hierover vantevoren contact met u op voordat de boeking definitief wordt gemaakt
Essenties zijn eisen die voor u essentieel zijn om uw reis te boeken. Wij nemen na ontvangst van uw reisaanvraag contact met u op over de mogelijkheden en eventuele kosten.
Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen/niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 2 x overnachting, incl. ontbijt
 • bagagetransport
 • routebeschrijvingen
 • gratis parkeren bij het eerste hotel
Niet inbegrepen
 • toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n)
 • entreegelden en niet genoemde maaltijden
 • fietshuur **
 • reserveringskosten (€ 20 per boeking)

Mocht u extra opties willen zoals een dinerpakket, lunchpakket of een huisdier willen meenemen neem dan contact op met +31(0)6-13295066 of info@metplezieropvakantie.nl. Wij staan altijd voor u klaar om met u mee te denken en indien gewenst maatwerk te leveren.

** Mocht u fietsen of e-bikes bijhuren dan staan deze standaard vanaf de tweede dag vanaf 10:00 uur voor u klaar en dienen deze op de laatste dag uiterlijk om 17:00 uur weer ingeleverd te worden.

Overnachtingen

Overnachtingen

In deze fietsvakantie maken we gebruik van goede ***hotels. De hieronder genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet beschikbaar is zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Uiteraard wordt u hierover vooraf geïnformeerd.

Praktische informatie

Praktische informatie

Fietshuur
Als u niet zelf uw fiets mee wil nemen, kunt u ervoor kiezen om een fiets te huren. Bij ons kunt u bij elke fietsvakantie kiezen om een normale fiets met versnellingen of een e-bike bij te boeken. Vergeet u dan niet om uw lichaamslengte door te geven aan ons? Dan zorgen wij ervoor dat u de juiste fiets krijgt voor uw fietsvakantie! Bij het huren bent u zelf verantwoordelijk voor een lekke band, hebt u bij uw gehuurde e-bike problemen met de de accu of motor, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op en wij regelen dit voor u!

Bagage
Uw koffer (max. 1 koffer p.p. van 20 kilo) wordt door ons van Hotel naar Hotel gebracht. Iedere dag halen wij vanaf 09:00 uur uw koffer op en voor 17:00 uur staat uw koffer bij het volgende hotel. We zullen zorgvuldig uw bagage omgaan, echter kunnen er altijd deukjes, krassen of andere kleine beschadigingen ontstaan aan uw koffer. Hiervoor zijn wij niet aansprakelijk.

GPX-bestanden
Voor alle vakanties zijn er GPX-bestanden op aanvraag te verkrijgen. Als u de bestanden graag zou willen hebben zodat u het in een App of op uw GPS kunt zetten graag dan een mailtje sturen naar info@metplezieropvakantie.nl

Reisbescheiden
Uw ontvangt vanuit ons uw reisbescheiden digitaal via de mail uiterlijk 3 week voor vertrek. Hierin ontvang u de fiets of wandelroutes, vouchers en alle andere belangrijke zaken voor uw vakantie. Heeft u binnen de 3 week een boeking gemaakt? Dan ontvang u de reisbescheiden z.s.m. na betaling van uw reis.

wilt u meer over onze algemene voorwaarden weten voordat u uw vakantie gaat boeken? klik dan hier

3-daagse fietsvakantie over de Hondsrug
 • 3 dagen
 • kies een datum
 • 2 personen
 • Reissom 0,00
 • Reserveringskosten € 20,00
Totaalbedrag 20,00
Boek deze reis
 • Deel deze reis
3-daagse fietsvakantie over de Hondsrug
 • Veel natuur en hisotorie (hunebedden)
 • Inclusief ontbijt
 • Inclusief bagagevervoer
vanaf € 199,- per persoon
Bekijk beschikbaarheid
 • Deel deze reis

Komt u er niet helemaal uit?

Neem contact met ons op via +31(0)6 13 29 50 66. Wij helpen u graag verder.

Boek deze reisBekijk beschikbaarheid

Wat klanten van onze fietsvakanties en wandelvakanties vinden.

Lekker gewandeld in het mooie Twente

Samen met mijn vrouw heb ik vier dagen leuk gewandeld in Twente. De wandelknooppunten met kleurencodes was even wennen, maar was daarna perfect. Het hotel was basic, maar goed schoon en klantvriendelijk.

fav Anoniem, september 2023

Fietsvakantie Hanzesteden

Vijf dagen genoten van Friesland. Mooie en goed uitgewerkte routes. Eenvoudige hotels, maar bijzonder gastvrij en op bijzondere locaties aan het water. Bagagevervoer was perfect geregeld.

fav Anoniem, Mei 2023