Kleinschalig
Aandacht voor de klant
Elke dag goed bereikbaar

Hotel Onder de Linden

sfeervol genieten

banner 9 Roden 1920x427

Profiteer van onze last minutes! Meer dan 50 speciale fiets- en wandelvakanties in Nederland en Europa. Klik hier voor meer informatie

Bij hotel Onder de Linden voelt u de typisch Drentse rust als je binnenstapt. De gastheer Anton en gastvrouw Janet zorgen voor een vertrouwd, vrij en verrassend veelzijdig verblijf in hun hotel.

Door de unieke ligging aan de rand van het centrum van Roden kun je vanuit dit familiehotel mooie uitstapjes maken in de provincies Drenthe, Groningen en Friesland. Roden wordt ook wel eens het hart van ’t Noorden genoemd waar de tijd en aandacht is voor iedere gast die rust, ruimte en prachtige natuur zoekt.

Roden ligt in een bos-, cultuur- en wetlands gebied. Roden is een levendig dorp onder de rook van de stad Groningen, in de kop van Noord-Drenthe en heeft een centrale ligging ten opzichte van de drie hoofdsteden in het noorden van Nederland: Groningen slechts op een kwartiertje rijden, Assen een half uur en Leeuwarden een klein uurtje.

Groningen Airport Eelde ligt op 10 kilometer afstand. Met de auto is Roden goed bereikbaar via de A7 en A28. Het hotel beschikt over een eigen gratis parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen aan de achterzijde van het hotel. Met het openbaar vervoer is het hotel goed bereikbaar door vanaf het treinstation in Assen of Groningen de bus naar Roden te nemen.

De Havezate Mensinge ligt op 400 meter wandelen vanaf het hotel. Een havezate is een versterkt huis en kan worden vergeleken met een burcht of een kasteel. De ouderdom van het gebouw en de rijke, originele inventaris maken een bezoekje zeker waard.

Direct naast het hotel is het speelgoedmuseum Kinderwereld. Voor kinderen en zij die vroeger kind waren is er veel te zien zoals antiek speelgoed, treinen, auto’s, LEGO tot aan oude speelautomaten. Naast het bekijken biedt het museum ook mogelijkheden tot echt spelen.

Op loopafstand (230 meter) vanaf het hotel ligt het Scheepstra. Dit museum is in de prachtige Scheepstraschool (1894) ondergebracht. Het museum herbergt het gedachtengoed van Hendricus Scheepstra. Deze Roner was onderwijzer, pedagoog en schrijver van kinderboeken voor het leesonderwijs. Hij scheef onder ander de boeken over de twee bekende buurkinderen Ot en Sien. Vele generaties kinderen in Drenthe, Nederland, Suriname, Zuid-Afrika en het voormalige Nederlands-Indië leerden lezen met de door hem bedachte leesplank (aap-noot-mies) en lazen daarna zijn boekjes op school.

HR 00012 Roden - Hotel Onder de linden - Tweepersoonskamer 600 x 400
HR 00015 Roden - Hotel Onder de linden - Terras 600 x 400

Een warme, robuust ingerichte en comfortabele kamer zonder fratsen of tierelantijntjes. Reken maar dat je lekker slaapt. Overnachten in Drenthe doe je bij Hotel Onder de Linden. Het gezellige, sfeervolle en gastvrije hotel ligt midden in het levendige centrum van Roden in Drenthe en op loopafstand van de bossen en cultureel erfgoed De Brink. Op de eerste verdieping van ons hotel zijn 23 luxe hotelkamers. Er zijn 19 sfeervolle comfort kamers en 4 luxe comfort kamers met een koffie/thee faciliteit en extra zitje. Alle kamers zijn voorzien van een bad en/of douche, toilet, bureau met stoel, kledingkast, kofferplek, flatscreen tv en gratis WiFi.

Lekker en goed eten in een sfeervolle, gezellige natuurlijke omgeving staat centraal bij Hotel Onder de Linden in Roden. Of het nu gaat om een lunch, diner, borrel of een van onze uitgebreide arrangementen en buffetten. Bij restaurant Onder de Linden in Roden kan het allemaal.

Het water loopt al door uw mond bij het zien van de menukaart. Heel goed eten tegen een faire prijs. Menig gast komt terug voor de mosterdsoep en spareribs.

Bij hotel Onder de Linden kunt E-choppers huren. Met dit vervoermiddel kunt u op een veilige en milieuvriendelijke manier genieten van de prachtige natuur en cultuur in en rondom Roden.

Hotel Onder de Linden
Brink 27
9301 JK  Roden
050-5019021

Hotel Onder de Linden zit in de volgende vakanties