Kleinschalig
Aandacht voor de klant
Elke dag goed bereikbaar

Hotel het Wapen van Aelden

banner 4 Libo 1920x427

Profiteer van onze last minutes! Meer dan 50 speciale fiets- en wandelvakanties in Nederland en Europa. Klik hier voor meer informatie

In ons idyllische Drentsche dorp Aalden, het dorp waar Vincent van Gogh heeft vertoefd, vindt u Hotel het Wapen van Aelden. Het hotel dat is gevestigd in een mooi rietgedekt oud pand, geheel in Saksische stijl, is al vanaf 1920 in gebruik.

‘s Morgens geniet u van een uitgebreid ontbijt in het totaal gerenoveerde grandcafe. Een eigentijds grandcafe vol gezelligheid en sfeer. Tijdens het ontbijt kijkt u uit over de Aelderstraat en naar de opkomende zon. Een betere start van de dag kunt u zich niet wensen. Gezelligheid staat voorop. Voor de hotelgasten is er in de lobby een minibar waar zij een drankje of een snack kunnen halen. 

Aan de voorzijde bevindt zich een gezellige veranda met haard en lekkere fauteuils en bij mooi weer een groot terras.
Er zijn voldoende eigen parkeerplaatsen en er is een afgesloten fietsenstalling. Fiets- en wandelroutes zijn er volop en een bushalte is voor de deur.

HR 00057 Aalden - Grandcafe & Hotel Libo - Bar 600x400
HR 00066 Aalden - Grandcafe & Hotel Libo - Tweepersoonskamer 600x400
HR 00056 Aalden - Grandcafe & Hotel Libo - Aanzicht Hotel 600x400

Het 5-sterrendorp Aalden vormt samen met buurdorp Zweeloo nagenoeg één geheel. Aan de zuidkant van Aalden ligt Oud-Aalden, het oude esdorp dat volledig bestaat uit Saksische boerderijen en dat is aangewezen als beschermd dorpsgezicht. De Marke (grens of scheiding) van Aalden wordt gekarakteriseerd door essen, kleine bospercelen en groenlanden langs de Aelder- of Westerstroom.

De bosrijke omgeving is ideaal om te wandelen en te fietsen. Maar ook intensievere activiteiten worden in en om het dorp georganiseerd waardoor er voor ieder wat wils aanwezig is. Denk hierbij aan een escaperoom, wakeboarden, bubble-voetbal of geocachen. Ook zijn er veel bezienswaardigheden en musea in de regio die zeker een bezoek waard zijn. En wilt u een dagje gezellig winkelen dan zijn de steden Emmen, Assen, Hoogeveen en zelfs Groningen (op zondagen leuk!) goed en snel te bereiken.

HR 00064 Aalden - Grandcafe & Hotel Libo - Witte bol carpaccio 600x400
HR 00063 Aalden _ Grandcafe & Hotel Libo - Winter BBQ 600x400

Hotel het Wapen van Aelden
Aelderstraat 6
7854 RR Aalden
+31 (0)591-371241

Hotel het Wapen van Aelden zit in de volgende vakanties