Kleinschalig
Aandacht voor de klant
Elke dag goed bereikbaar

Brinkhotel

centraal gelegen tussen Assen en Groningen

banner 6 brinkhotel 1920x427

Met plezier op vakantie biedt al ruim 15 jaar fiets- en wandelvakanties aan. Rechtstreeks en via touroperators zoals OAD Reizen, ANWB, Aktiva Tours, Kras, en TUI.

In het centrum van het historische brinkdorp Zuidlaren

Het gastvrije *** Brinkhotel in Zuidlaren is een ideale uitvalsbasis voor een ontspannen vakantie of een rustige thuishaven na een drukke dag. Perfect gelegen tussen de culturele steden van Groningen en Assen. Zij bieden een comfortabele kamer, gezellige bar en een goed restaurant. Het hotel ligt in een fraai brinkdorp en is omgeven door een prachtige natuur. Tijdens uw verblijf geniet u van de rust en ruimte die Drenthe te bieden heeft.

Het dorp Zuidlaren is ook bekend uit het kinderliedje van Berend Botje. Het is niet duidelijk of het liedje verwijst naar de edelman Lodewijk van Heiden (1773-1850), het boertje uit Borger, Bommen Berend, de Drentse dienstweigeraar die ging botvissen of toch de rijke reder Berend Drenth. In ieder geval ging  hij met zijn scheepje uit varen naar Zuidlaren.

In ieder geval is een bezoek aan de museummolen De Wachter (op 1 km loopafstand van het hotel) zeker een bezoekje waard. In deze molen worden granen en specerijen gemalen, met een mogelijkheid om terug te vallen op stoommachines voor het geval er onvoldoende wind is.

Op 700 meter afstand van het hotel ligt het  attractiepark Sprookjeshof. Het park is vooral gericht op jongere kinderen en heeft een speeltuin en een aantal fraai uitgebeelde sprookjes.

Op de derde dinsdag in oktober wordt jaarlijks de Zuidlaardermarkt gehouden. Deze markt, van oorsprong een paardenmarkt, trekt jaarlijks zo’n 150.000 bezoekers op één dag. Voor de meeste fietsers en wandelaars levert deze markt dus een beetje vertier op, maar ook een hoop beperkingen. Zo is het hotel op die dag ook niet met de auto te bereiken en kunnen wij dus ook uw bagage niet brengen of halen.

LR 00153 Zuidlaren - Brinkhotel -Voorzijde 600 x 400 pixels
LR 00154 Zuidlaren - Brinkhotel - Restaurant

Het Brinkhotel heeft in totaal 54 kamers en beschikt over meerdere kamertypes. Onze kamers zijn sfeervol ingericht. Ontdek welk kamertype het beste bij u past. Alle kamers hebben tv, telefoon, badkamer, toilet, haardroger, bureau met stoel en gratis koffie & thee faciliteiten. U kunt in het gehele hotel en restaurant gebruik maken van gratis WIFI. Onze receptie is 24 uur per dag geopend en helpt u graag. Vroeg uit de veren? Geen probleem! Met onze wekdienst verslaapt u zich niet. Ook kunnen we een ontbijt- of lunchpakket voor u regelen Achter ons hotel vindt u een beperkt aantal parkeerplaatsen waar u gratis kunt parkeren. Ook op de Brink tegenover ons hotel kunt u kosteloos parkeren.

Uw fietsen kunt u uiteraard bij het Brinkhotel stallen. Voor E-Bikes hebben wij een stalling oplaadpunten waar u gebruik van kunt maken.

LR 00158 Zuidlaren - Brinkhotel - Tweepersoonskamer
LR 00156 Zuidlaren - Brinkhotel - Lounge
LR 00160 Zuidlaren - Brinkhotel - Tweepersoonskamer (1)

Brinkhotel
Brink O.Z. 6
9471 AE  Zuidlaren
+31 (0)50 – 4091261

Brinkhotel zit in de volgende vakanties

Wilt u meer weten van dit hotel?

Ga naar de website van het Brinkhotel